3D принтер работи с бутилки от Кока-Кола

Ekocycle Cube 3D Printer използва специални касети, напълнени с консуматив от минимум три пластмасови бутилки Кока-Кола

Ekocycle Cube 3D Printer използва специални касети, напълнени с консуматив от минимум три пластмасови бутилки Кока-Кола

3D принтерите навлизат бързо в употреба за печат на най-различни предмети – от сувенири до цели къщи. Еко вълната вече застига и тези нови за пазара устройства, пише GreenTech.bg.

По-късно тази година се очаква да излезе моделът Ekocycle Cube 3D Printer на цена от 1200 долара, който използва специални касети, напълнени с консуматив от минимум три пластмасови бутилки от Кока-Кола.

Работата на Cube 3D няма да се отличава по гъвкавост и надеждност от тази на обикновените 3D принтери, обещават създателите на устройството от компанията 3DSystems с творчески директор рапъра will.i.am.

Към момента се предлагат касети в четири цвята – червен, бял, черен и натурален без добавка на оцветители. По-късно в палитрата на Cube 3D ще се появят и други цветове.

Cube 3D може да реши проблема с утилизацията на бутилките от Кока-Кола. Ненужната пластмаса ще се използва за печат на уникални калъфи, играчки и други неголеми предмети. С подобна идея – дреха от морски боклук – холандският бранд G-Star спечели Гран при на фестивала „Кански лъвове”.

Кока-Кола, от своя страна, намери друго приложение на празните си бутилки. Компанията пусна специален комплект, с помощта на който бутилките се превръщат лесно във водни пистолети, острилки за моливи или четки за рисуване.

Коментари по темата: „3D принтер работи с бутилки от Кока-Кола”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Работи с бутилки кока кола, ама друг път! Това че фирмата изкупува бутилки кока кола и ги преработва в консумативи – на кого му пука изобщо. Друго е да можеш в домашни условия да преработваш бутилката като консуматив.

    По принцип на 3D принтерите им е скъп консуматива. И тук не е изключение – не можеш да си произведеш сам консуматива.

    Накратко – измамна статия е това!

Коментар