Visteon придоби бизнес от Johnson Controls

Придобиването ще подобри конкурентната позиция на Visteon в бързоразвиващия се сегмент на електрониката за автомобили

Придобиването ще подобри конкурентната позиция на Visteon в бързоразвиващия се сегмент на електрониката за автомобили

Visteon приключи придобиването на бизнеса с автомобилна електроника на Johnson Controls. Сделката на стойност 265 млн. долара беше обявена през януари т.г. и създава един от трите най-големи световни доставчици на електроника за автомобили.

Придобиването ще подобри конкурентната позиция на Visteon в бързоразвиващия се сегмент на електрониката за автомобили, като укрепи глобалното й присъствие в производствената и инженерна сфера, продуктовото портфолио и проникването сред клиентите.

Годишните приходи на обединената компания за електроника са над 3 милиарда долара. Тя държи второ място в света в информационните технологии за шофьори и има над средните темпове на растеж в сегмента на електрониката за автомобили, като снабдява девет от десетте най-големи производители на автомобили в света.

Бизнесът, придобит от Johnson Controls, дава на автомобилните производители информационни системи за водачите, информационно-развлекателно оборудване, свързаност и електронни продукти за корпуса.

Сделката засяга около 5000 служители, включително 1000 инженерни и електронни специалисти и дизайнери в Европа, Азия и Северна Америка. Новият електронен бизнес на Visteon разполага с 24 производствени обекта, осем глобални технически центъра и около 10 500 служители по целия свят.

През последната финансова година, приключила на 30 септември 2013 г., бизнесът, придобит от Visteon, генерира приблизителни приходи в размер на 1,3 милиарда долара с печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация (EBITDA), възлизаща на около 58 милиона долара.

Коментар