BGVot за Android влезе в бета тестове

Въпросите в BGVot се избират онлайн, а резултатите от гласуването могат да бъдат следени в реално време

Въпросите в BGVot се избират онлайн, а резултатите от гласуването могат да бъдат следени в реално време

Мобилното приложение за електронно гласуване BGVot вече има бета версия за най-популярната платформа Android. Досега софтуерът беше достъпен само са притежалите на iOS устройства от Apple.

Технократите от „Щрак” стартираха днес тестова версия за Android, до която ще имат достъп първите сто регистрирали се потребители. Те ще могат да поканят и свои приятели да тестват BGVot, като им изпратят уникален линк. Така резултатите от отворения тест ще направят официалната версия на приложението максимално сигурна – без шансове за манипулиране.

BGVot е на пазара от няколко месеца и се радва на страхотен интерес. Съдейки по огромния брой на запитванията за Android версия, създателите очакват още многоо нови потребители на приложението.

„Това е огромна стъпка по пътя към електронното гласуване в България и иновационна алтернатива на социологическите проучвания”, заявиха разработчиците.

BGVot излезе във версия за iOS в края на март тази година. Приложението е дело на специалисти от Варна и се явява алтернатива на манипулираните проучвания, които от години наред крият истинския глас на България.

Достъпът до BGVot е напълно безплатен. Потребителите могат да споделят своето мнение по актуални, политически въпроси и теми от общонационално значение. Въпросите се избират онлайн, а резултатите от гласуването могат да бъдат следени в реално време.

Коментари по темата: „BGVot за Android влезе в бета тестове”

добавете коментар...

  1. Petko

    Усвояват не малко пари и за частни инициативи и разни стартъпи и фондацийки.
    Има дори един българин на който му плащат невероятни суми пари да пакетира тоест покрива с платна разни сгради и да ги снима с фото апаратче.

  2. Емко

    Откъде пък ти хрумна, че е по обществена поръчка? Прилича на частна инициатива.

  3. Boncho

    За тази геиална кой знае колко пари са усвоили.

Коментар