Windows 9 може да се появи тази есен

Microsoft може да ускори пускането на нови версии на Windows, заради натиска от Apple и Google

Microsoft може да ускори пускането на нови версии на Windows, заради натиска от Apple и Google

Възможно е Microsoft сериозно да ускори пускането на новата версия 9 на Windows. Според последни информации, публикувани от нашумелия блог WZOR, „деветката” ще се появи още тази есен.

Очакват се промени в схемата на лицензиране и активация на новата операционна система. Регистрирането на потребителите и активирането на системата ще се извършват още при влизане в Windows 9 Store.

Потребителите ще могат също така да получат ключ в специален формат „ESD-RETAIL” и да го съхранят на флашка. Подобен подход ще улесни миграцията на работната среда от един компютър на друг.

Microsoft все още не е обявила сроковете за пускане на Windows 9. Представители на компанията засега опровергават появилите се информации, определяйки ги като безпочвени слухове.

Според някои анализатори обаче, Microsoft е принудена да ускори пускането на нови версии на Windows, за да догони конкурентите Apple и Google, които много по-често обновят своите операционни системи.

Коментари по темата: „Windows 9 може да се появи тази есен”

добавете коментар...

  1. съмишленик

    Браво,Иво!Като че ли няма какво да добавя към твоето мнение.И на мен ми намирисва усърдието за привидно обновяване на опити да се съберат по 2-3 кожи от една…..!

  2. Иво

    Просто рекет какъв бизнес? Всяка година нов Windows и купуване на нов компютър!?

    Това може да минава и дори е факт при смартфоните и таблетите (играчки за по 1 година), но за истински десктоп компютри за сериозна работа това е пълен абсурд.

Коментар