Многомилионни ИТ поръчки готви Външно

Министерство на външните работи публикува предварителни обявления за обществени поръчки, свързани с доставка на компютърна техника и софтуер. Прогнозната обща стойност на очакваните търгове възлиза на няколко милиона лева.

За компютърна техника, периферни устройства, мастилено-струйни принтери и компоненти МВнР ще похарчи около 3,2 млн. лв., става ясно от обявлението. Други 160 хиляди лева са предвидени за доставка на фотокопирни машини, факсове и устройства за унищожаване на документи. Още 120 хиляди ще бъдат заделени за UPS устройства.

Министерството ще купува и системи за видеонаблюдение, като за тази поръчка са предвидени 300 хиляди лева. Доставка на оборудване за локални компютърни мрежи ще струва на МВнР около 200 хиляди. За автоматична телефонна централа са заделени 80 хиляди и още толкова за войсмейл.

Сравнително голяма сума ще бъде похарчена и за програмно осигуряване и техническа периферия на биометрични работни места  – фотоапарат, скенер за пръстови отпечатъци и таблет за снемане на подпис, оптически четци. За този проект министерството е заделило 636 хиляди лева.

Немалка сума, 460 хиляди лева, е предвидена и за разработка на софтуерни продукти.

Точните дати за стартиране на търговете още не са обявени.

Коментар