Гъвкави екрани ще имат 40% от смартфоните през 2018 г.

Работата с гъвкави/извити екрани е по-комфортна, твърдят техните разработчици

Работата с гъвкави/извити екрани е по-комфортна, твърдят техните разработчици

Докато през миналата година смартфоните с гъвкави/огънати дисплеи са били само 0,2% от всички продадени „умни” устройства, то в следващите години делът им ще нарасне значително, прогнозира DisplaySearch.

Подобни телефони предлагат южнокорейските производители Samsung и LG. Счита се, че работата с гъвкави екрани е по-комфортна, а освен това огънатата форма позволява реализиране на нови функции за управление.

DisplaySearch очаква през 2015 г. делът на апаратите с гъвкави/огънати екрани да достигне 12% от общите продажби на смартфони, а към 2018 г. този показател да възлезе на 40%.

Прогнозата сочи бурно развитие и на пазара на носима електроника, вкл. смарт часовници и очила с допълнена реалност. През 2014 г. се очаква да бъдат продадени 10 милиона подобни устройства.

Коментари по темата: „Гъвкави екрани ще имат 40% от смартфоните през 2018 г.”

добавете коментар...

  1. kod9

    Много се закъснява с гъвкавите дисплеи, и то с доста години. Трябва масово да се внедрят многопластовите фотосоларни бои, и гъвкавите фотоволтаични панели. Закъснението при фотоволтаичните прозорци освен за енергия би трябвало вече да се използват за отопление, охлаждане и като щори. С умните материали в строителството почти безвъзвратно се изостава, а времето си тече, и не ни чака. От тази година трябваше да излезат на пазара, и холограмни джаджи, а каква стана тя. Много бавно се внедряват технологиите, къде ли не в икономиката, а това оказва негативно влияние върху екологията, и опазването на флората и фауната на Земята и енергийната независисимост на какво ли не…… Енергия гази, а стои жаден……дива работа…..

Коментар