Нов софтуер улеснява администраторите

Новата версия 8 на софтуера GFI EventsManager позволява на администраторите да наблюдават разширена гама хардуерни продукти от над 20 големи производители и да докладват за здравето и оперативния статус на всяко устройство. В допълнение, чрез програмата те могат да проследяват и дейността на персонала в компанията – какво правят служителите на компютрите си, кои файлове използват и пр.
Версия 8 пристига с пълна поддръжка за събитията на Windows Server 2008 и Vista, съобщенията от SNMP, генерирани от разнородни източници в мрежата, и SQL Server одити, съобщиха от Бизнес Софтуер Дистрибутор. GFI EventsManager също така е получил сертифициране за Windows Server 2008.
GFI EventsManager 8 е решение, което покрива две основни функции: наблюдение на събития и управление и архивиране на събития. В първата си функция софтуерът помага на администраторите да наблюдават здравето и сигурността на цялата мрежа и да увеличават времето за ефективна работа. Функцията за управление и архивиране позволява на администраторите да съсредоточават събитията от много източници в различни формати по такъв начин, че да се улесни идентифицирането на липсите, да се осигури подробно проследяване на одита и да се удовлетворят изискванията за съгласуваност с различни наредби.
Наличността на данни, в които се търси и анализира лесно, помага на съдебните разследвания, като намалява сложността на обема на записите със събитията, разходите и времето за анализ на данните.
От гледна точка на системните събития, GFI EventsManager увеличава обхвата от системи и устройства, които могат да бъдат наблюдавани, чрез различни типове файлове за запис на събития, включително събития в Windows, Syslog, W3C и SNMP съобщения, генерирани от разнородни източници в мрежата. GFI EventsManager идва с нови правила за обработване на събитията, които позволяват настройване само с една стъпка. Софтуерът поддържа Juniper Networks (чрез протокола syslog), Allied Telesis (чрез съобщенията на SNMP), Cisco IOS (от гамата на Catalyst, чрез съобщенията на SNMP).
GFI EventsManager може да събира също събития от Windows Vista и Windows Server 2008. Въпреки че тези нови платформи използват различен log формат, програмата на GFI показва събития по еднакъв начин и така позволява на потребителя да свикне с обща структура, независима от платформата, която се наблюдава.
Новата версия също така поддържа Simple Network Management Protocol ver.3, на който говорят устройствата на ниско ниво като рутери, сензори, защитни стени и т.н. GFI EventsManager по подразбиране включва MIB дефиниции за Cisco, 3Com, IBM, HP, Check Point, Alcatel, Dell, Netgear, SonicWall, Juniper Networks, Arbor Networks, Oracle, Symantec, Allied Telesis и др.
Друга нова характеристика е одитиране на SQL Server. С тази функция, администраторите могат да проследят и да докладват активностти на SQL сървъра като: изпълнение на SQL заявки, променяне на таблици в бази данни, опити за достъп до данни без необходимите привилегии и др. Това може да обезпечи достоверността на данните в SQL сървъра и по този начин – надеждността й.
Цената на GFI EventsManager 8 започва от 767.99 USD за 3 възела, като включва споразумение за софтуерна поддръжка (SMA) за една година.

Коментар