Сатя Надела с двойно по-висок рейтинг от Стив Балмър

Сатя Надела, който от февруари тази година ръководи Microsoft, има два пъти по-голям рейтинг сред служителите, отколкото неговия предшественик Стив Балмър. Това сочат резултатите от проучване на Glassdoor, публикувани в GeekWire.

Новият CEO събира 88% одобрение, при средни 66% за индустрията и 44% за Стив Балмър в периода, преди да се пенсионира. И това не е всичко – най-високият рейтинг на Балмър, отчетен през второто тримесечие на 2012 г., е 56%, докато прогнозата за Надела клони към 96%.

Трябва да се има предвид обаче, че проучването на Glassdoor е направено преди Сатя Надела да обяви плана си за мащабни съкращения в Microsoft в следващата една година. Предполага се, че този негов ход може да повлияе негативно на рейтинга на CEO-то в близките месеци. Но тези, които останат в Microsoft, вероятно ще одобрят визията на своя генерален мениджър.

Сатя Надела ще се опита да трансформира „старата” Microsoft, наследена от Стив Балмър, в компания с приоритети облака и мобилността, вместо фокусирана върху устройствата и услугите, както си я представяше неговият предшественик.

Коментари по темата: „Сатя Надела с двойно по-висок рейтинг от Стив Балмър”

добавете коментар...

  1. Dragon

    Ако Microsoft не се обнови, тя постепенно ще загине. Естествено тя разполага с много ресурси (включително финансови) това да не стане.
    1. Преди всичко на нея и трябва иновативна идея за нов продукт, който да стане хит.
    2. За да пробие идеята с “облака” трябва много да се инвестира в хардуер за да има глобална и надеждна свързаност на всички устройства.
    3. Microsoft трябва да прекрати жалките експерименти с операционните системи като VISTA, WINDOWS 7 и 8, както и новите интерфейси на офис пакета. По-добре ще бъде на базата на интерфейса на WINDOWS XP да направи нова операционна система, която да поддържа и операционни системи като DOS и АНДРОИД. Основата на един софтуер е съвместимостта по хоризонтала и вертикала. Ако това не се изпълнява както във WINDOWS 7 и 8, последствията ще се проявят след години (защото потребителите са по принцип инертни), но ще бъдат унищожителни за Microsoft.

Коментар