Потвърдиха двата размера на iPhone 6

Apple вече е поръчала производството на първите 70-80 милиона броя iPhone 6

Apple вече е поръчала производството на първите 70-80 милиона броя iPhone 6

Както се очакваше, новият смартфон на Apple ще излезе в два варианта – с диагонали на екрана съответно 4,7 и 5,5 инча, потвърди Уол Стрийт Джърнъл, позовавайки се на информирани източници.

Apple вече е поръчала производството на първите 70-80 милиона броя iPhone 6 на своите азиатски партньори. Завишените поръчки означават, че компанията очаква новият модел да привлече по-голям интерес отколкото своите предшественици iPhone 5c и iPhone 5s, които стартираха миналата година в „тираж” от 50-60 милиона броя.

Новината за iPhone 6 излиза броени часове преди Apple да обяви финансовите си резултати за третото тримесечие. Очаква се Купертино да обяви продажби в размер на 35,9 милиона iPhone устройства за отчетния период, което е с 15% повече спрямо третото тримесечие на предходната година.

Според публикацията на Уол Стрийт Джърнъл, Apple не е успяла да пусне по-рано новите си телефони, заради проблеми с производството на по-големия, 5,5-инчов модел. В него се се използва т.нар. „in-cell” технология, която позволява направата на по-тънки и по-леки екрани чрез интегриране на тъч сензори в течнокристалния дисплей и така елиминира нуждата от отделен тъчскрийн слой.

Apple е възложила производството на iPhone 6 на традиционните си партньори в Китай – компаниите Pegatron и Foxconn, които вече наемат стотици работници всеки ден, за да изпълнят поръчката.

Коментар