Android е пред iOS по брой свалени приложения

Потребителите на Android са свалили 150 милиона приложения и игри в периода април-юни

Потребителите на Android са свалили 150 млн. приложения в периода април-юни

Мобилната платформа Android изпреварва конкурента си iOS по брой на свалените приложения, сочат данни на анализаторската компания App Annie. Все още обаче Apple (разработчикът на iOS) печели повече от продажбата на мобилен софтуер.

През второто тримесечие на годината потребителите на Android са свалили 150 милиона приложения и игри от Google Play, което е с 60% повече спрямо първото тримесечие. За сравнение, притежателите на iOS устройства като iPhone, iPad и iPod touch са свалили 100 милиона програми от App Store, което е ръст от 45%.

От гледна точка на приходите, iOS има предимство спрямо платформата на Google. В периода април-юни пазарът на приложения за iOS възлиза на 100 млн. долара, или с 45% повече отколкото за периода януари-март. При Android приходите на разработчиците на приложения са нараснали през второто тримесечие с 30% и възлизат на 60 млн. долара.

Най-много Android приложения са свалени в САЩ, Бразилия и Индия, а най-доходоносни пазари са Япония, САЩ, Южна Корея, Германия и Тайван. Ръстът на приходите от пазара на iOS приложения се движи от Китай и Япония, но САЩ остават лидер по брой свалени програми и по приходи.

Коментар