Конкурент откраднал тайни за $1,1 млрд. от Toshiba

Toshiba даде на съд SK Hynix с иск в размер на близо 1,1 млрд. долара

Toshiba даде на съд SK Hynix с иск в размер на близо 1,1 млрд. долара

Служител на компанията SK Hynix, втория по големина в света производител на памети, е откраднал секретна информация от Toshiba на стойност 1,1 млрд. долара, твърди японската компания.

През март 2014 г. Toshiba подаде иск в окръжния съд на Токио, в който обвини корейската SK Hynix в незаконно придобиване на тайна информация за разработката на чипове NAND флаш за смартфони и таблети. Искът бе предшестван от арест на бивш служител на SK Hynix, който откраднал информацията от съвместното предприятие на SanDisk и Toshiba и я предал на SK Hynix.

Компанията SanDisk също се обърна към съда с иск срещу южнокорейския си конкурент, който отстъпва на пазара за памети единствено на Samsung.

Toshiba иска по съдебен път да бъде компенсирана от SK Hynix със сума в размер на 1,08 млрд. долара, предаде Ройтерс. Компанията настоява също така SK Hynix да унищожи всички откраднати данни и да прекрати производството и продажбата на флаш памети, в които се използват незаконно технологии на Toshiba.

Засега няма информация за размера на иска от страна на SanDisk, която също е потърпевша. SK Hynix, от своя страна, ще се опита да докаже в съда, че е невинна. Междувременно, представител на Toshiba е заявил пред Уол Стрийт Джърнъл, че искът няма да повлияе на съвместната разработка със SK Hynix на устройства за съхранение на данни от ново поколение.

Коментар