Xiaomi Mi4 – китайският флагман излиза на пазара

Xiaomi Mi4 предоставя голям 5-инчов екран с резолюция Full HD 1920х1080 пиксела

Xiaomi Mi4 предоставя голям 5-инчов екран с резолюция Full HD 1920х1080 пиксела

Прогресиращият китайски производител Xiaomi представи официално новия си флагман Mi4. На премиерата в Пекин компанията заяви, че Xiaomi Mi4 е най-бързият смартфон в света.

Моделът стъпва на мощен четириядрен процесор Snapdragon 801 с тактова честота 2,5GHz, допълнен с 3GB RAM. Екранът има диагонал 5 инча и резолюция Full HD 1920х1080 пиксела.

Задният капак може да се заменя, давайки повече възможности за персонализиране  на устройството. Освен това Mi4 има нанопокритие за защита от влага.

Xiaomi Mi4 ще се продава в два варианта - с 16GB и 64GB вградена флаш памет

Xiaomi Mi4 ще се продава в два варианта – с 16GB и 64GB вградена флаш памет

В допълнение, батерията с капацитет 3080 mAh осигурява ден и половина време за използване, с което могат да се похвалят малко от останалите 5-инчови смартфони на пазара. Xiaomi твърди, че батерията на Mi4 се зарежда до 60% от максималния капацитет за по-малко от час.

На гърба на Mi4 е разположена 13-мегапикселова камера със сензор Sony IMX214 и възможност за запис на видео с 4K резолюция. Налична е също 8-мегапикселова предна камера за качествени селфита.

Xiaomi Mi4 ще се продава в два варианта – с 16GB и 64GB вградена флаш памет на цени съответно от $322 и $403. Предварителните поръчки в Китай започват на 29 юли. Смартфонът работи под управление на операционна система Android, допълнена с фирмен интерфейс MIUI.

Коментари по темата: „Xiaomi Mi4 – китайският флагман излиза на пазара”

добавете коментар...

  1. анонимен

    щом е китайски и ден няма да издържи:D :D;d

  2. Kamelot

    Ами те се внасят, съвсем официално.

    “www.micenter.bg”

  3. Ivan Ts

    Телефончето притежава чудни характеристики, а цената му е значително по-ниска от тази на iPhone и Galaxy S5. И интерфейсът не е лош. Ама дизайнът на устройството не ви ли напомня на айфон?

  4. анонимен

    да не ви пука все едно аз бих си го купил/а дори и да е боклук ако се счупи ще го продам на някой простак , който не е виждал такъв телефон и тн……. 🙂 😀 😉 ;D XD

  5. Rado

    Аз телефони от България вече не си купувам. А пък не дай си боже си си купил и взема да ти се развали ….

  6. Драгомир

    Megatron цените в България са така надути, че тези смартфони сигурно ще отидат към 1000 лева, ако се продават тук!

  7. Megatron

    Да вземе някой да се сети да ги внася в Европа, че малко да смъкнат цените на останалите 🙂

Коментар