Глобул на печалба от 61,8 млн. лв. за тримесечието

4 милиона са активните потребители на Глобул, според последния финансов отчет на оператора

4 милиона са активните потребители на Глобул, според последния финансов отчет на оператора

Общите приходи на Глобул за второто тримесечие на 2014 г. намаляха със 7,6% (в сравнение със същия период от предходната година) до 155,6 млн. лв. Спадът е в резултат на по-ниските продажби на мобилни устройства и намалението на цените за терминиране, сочи финансовият отчет на оператора.

Печалбата на Глобул преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) за периода април-юни намалява с 8% до 61,8 млн. лв., най-вече поради еднократния ефект от отстъпки, получени през второто тримесечие на 2013 г.

Средното месечно потребление на клиент за периода остава без изменение, докато средният приход от потребител намалява до 11 лв., или с 6% по-малко, отново най-вече заради по-ниските цени за терминиране.

Приходите на оператора за полугодието възлизат на 302,9 млн. лв., което е спад от 7,5% спрямо същия период на предходната година. Печалбата на Глобул за първите шест месеца е намаляла с 1% до 117,5 млн. лв., сочат данните, публикувани днес от оператора.

Клиентите на абонаментните програми на Глобул са се увеличили с 3,4% през второто тримесечие, достигайки близо 2,8 милиона, което е близо 70% от всички 4 милиона активни потребители на оператора. Броят на абонатите на услугите за мобилен пренос на данни е нараснал с 37%, а приходите от мобилен интернет са се увеличили с 31%.

Коментари по темата: „Глобул на печалба от 61,8 млн. лв. за тримесечието”

добавете коментар...

  1. My Globul Bg

    Със скрити самоподновяващи се договори с дребни надписи толкова ще спечелят ! Кожодери . Да си увеличат безплатните минути и да започнат да дават безплатни смартфони срещу договор, както е в чужбина и ще спечелят.

Коментар