Microsoft патентова клавиатура с жестово управление

Потребителите трябва да държат ръцете си на клавиатурата или много близо до нея, за да изпълняват определени задачи

Потребителите трябва да държат ръцете си на клавиатурата или много близо до нея, за да изпълняват определени задачи

Нов патент на Microsoft разкрива плановете на компанията да създаде клавиатура за РС, която се управлява с жестове, без необходимост от допълнителни устройства като контролера Kinect.

Клавиатурата с жестове ще позволи на потребителите да управляват елементите на екрана от рода на прозорци, задачи и менюта, съобщи Microsoft News. Предвидена е поддръжка на жестове с ръка във въздуха, което означава, че потребителите дори няма да докосват клавиатурата, за да изпълнят конкретна задача.

За подобна разработка медиите научиха за първи път на конференцията Computer Human Interaction (CHI) в Торонто, където Microsoft показа концепция за клавиатура, която поддържа както сензорно, така и жестово управление. Компанията поясни, че потребителите трябва да държат ръцете си на клавиатурата или много близо до нея, за да изпълняват определени задачи.

Едно от очевидните приложения на новата технология е замяната с жестове на клавишни комбинации като Alt+Tab, което би улеснило навигацията между различни приложения. Засега няма официална информация кога Microsoft ще въведе в употреба жестовата технология.

Коментар