Huawei изригна с 62% ръст при смартфоните

Huawei e един от най-бързо растящите производители на „умни” телефони

Huawei e един от най-бързо растящите производители на „умни” телефони

Китайският производител Huawei Technologies отчете 62% ръст в продажбите на смартфони през първото полугодие. „Изригването” на един от водещите играчи на пазара се дължи на засиленото търсене на смартфони в развиващите се страни.

В периода януари-юни 2014 г. Huawei е доставил на световния пазар 34,27 млн. смартфона, спрямо 20,56 млн. година по-рано. Това превръща компанията в един от най-бързо растящите производители на „умни” телефони, отбелязва Уол Стрийт Джърнъл.

Huawei компенсира спада на пазара за смартфони в Китай с настъпление в развиващите се страни. Производителят е увеличил доставките на устройства в Близкия изток и Африка почти 6 пъти, а в Латинска Америка – четири пъти. В Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион (с изключение на Китай) компанията бележи двукратен ръст.

Стратезите на Huawei акцентират върху смартфоните от среден и висок клас. През май компанията пусна флагманския модел Ascend P7, от който продаде 2 млн. броя, а в рамките на 12 месеца се очаква продажбите да достигнат 10 милиона.

Huawei планира да продаде 80 милиона смартфона през настоящата година. За целта компанията увеличи разходите за маркетинг в чужбина и подписа рекламни договори с футболните клубове Арсенал и Милан, пускайки специални модели за феновете.

Коментари по темата: „Huawei изригна с 62% ръст при смартфоните”

добавете коментар...

  1. izrod

    da STefffo , chete se veisihuq , malumni hora

  2. steffo

    Това как се чете? “Хуйвей”?

Коментар