Nokia крои планове за Android устройства?

Microsoft спря линията Android устройства Nokia X, но финландската компания може би все още таи надежди за успех на този пазар

Microsoft спря линията Android устройства Nokia X, но финландската компания може би все още таи надежди за успех на този пазар

Nokia продаде подразделението си за мобилни телефони на Microsoft, но изглежда, че някогашният лидер все още има амбиции към този пазар. Обява за работа в LinkedIn подсказва евентуално намерение на компанията да разработва Android устройства.

Финландският производител търси да наеме специалист по писане на драйвери за камери на Android устройства. Подобна обява може би е знак, че Nokia планира да пусне в бъдеще смартфони под управление на гугълската ОС.

Съгласно условията на сделката с Microsoft, Nokia няма право да продава смартфони в следващите няколко години. Но когато този срок изтече, не би било изненада Nokia да атакува пазара с Android устройства.

Редица анализатори съветваха Nokia да възприеме платформата Android, когато компанията започна да губи почва под краката си. Вместо това финландският гигант предпочете партньорство с Microsoft и заложи бъдещето си на Windows Phone – ход, който очевидно се оказа погрешен.

Коментари по темата: „Nokia крои планове за Android устройства?”

добавете коментар...

  1. пламен

    nokia са динозаври не използват новите технологии и скапо продават лежат на едното име очакваше се да изче знат от пазара китаиците влагат всиака иновациа и продават на нормални цени важи и за самсунг и LG.

  2. Асен

    Аз не мисля, че падението на NOKIA се дължи само заради отказа им да преминат към android, например HTC бележат спад въпреки че залагат на android. Според мен проблема е по-скоро в маркетинга

  3. Драгомир

    То няма нужда съответния период да изтече. Могат да направят напълно отделна компания, която да произвежда смартфони. След като изтече споменатия период, тогава тази компания ще бъде купена от Nokia. Толкова е просто. Важното е хората да разпознаят алтернативната компания като Nokia (а за това са достатъчни няколко неофициални изявления).

Коментар