Windows 7 превзе 55% от десктоп компютрите

Windows 7 доминира при десктоп операционните системи с огромна преднина

Windows 7 доминира при десктоп операционните системи с огромна преднина

Свежи данни на изследователската компания StatCounter показват, че Windows 7 е предпочитаната операционна система за персонални компютри. На нея се падат 55,33% от всички РС инсталации в света към края на юли.

На второ място остава „пенсионерът” Windows XP с дял от 15,15%, а изненадващо на трето място се изкачва Mac OS X на Apple, която държи 8,59%. Модерните платформи на Microsoft – Windows 8 и Windows 8.1 – заемат следващите две позиции с дялове съответно 7,51% и 7,45%.

StatCounter дава само 1,34% дял на Linux-базираните операционни системи на пазара за десктоп компютри през юли – далеч зад основните играчи Windows и Mac OS X. Пред Linux е също и считаната за не особено успешна платформа Windows Vista.

Коментари по темата: „Windows 7 превзе 55% от десктоп компютрите”

добавете коментар...

 1. :o)

  Най-голямо впечатление ми направи огромния брой от хора, които ползват WinVista.
  Съчуствам им…

  неслучайно го има лафа “Windows 7 – a VISTA that WORKS”…

 2. Лъчо

  Аз предпочивам ElementaryOS. Да, прилича на OS X, но е най-красивата и най-изпипаната от към интерфейс Linux дистрибуция.

 3. Ubuntu user

  Mozo, а ти какво ползваш?

 4. Mozo

  Убунту е тотална помия, нямам никаква представа как можете да се радвата на толкова бъгав софтуер и толкова грозна графична среда…

 5. андроидчо

  убунту да хубава система е но откъм достъпност за хора куито ползват синтезирана реч все още не става за съжаление

 6. Anonymous

  В бъдеще Linux ще стане номер едно поне замен лично много съм доволен от Ubuntu и всяко обновление е безплатно какво повече да иска човек 😉

Коментар