Телефон на Samsung обявен за най-търсен от дамите у нас

Най-предпочитаният мобилен телефон от дамите, клиенти на веригата магазини 2be, e моделът Samsung E570, съобщиха днес от компанията. След него като любимци на нежния пол се нареждат Samsung C260, Nokia 2760, Nokia 6085 и Samsung C520.
Моделът E570 е спечелил признанието на близо 25% от дамите, които са си купили GSM от 2be. Следващият го Samsung C260 има 20% дял от продажбите, а Nokia 2760, Nokia 6085 и Samsung C520 – по около 10%.
 „Пазарните ни проучвания сочат, че мобилните телефони и аксесоари са предпочитан подарък и от двата пола за всякакви празници и поводи. Фирмите производителки също следят тенденциите и по отношение на дамската аудитория обръщат особенно внимание на външния вид на телефоните, без да правят никакви компромиси с тяхната функционалност. Даже напротив – често дамските модели телефони разполагат със специални функции, съобразени с ритъма на живот и специфичните нужди на дамите", коментира Станислава Арнаудова, изпълнителен директор на 2be.
Наред с типично дамските телефони, верига магазини 2be „отличи” и фаворити сред така наречените „unisex” модели, които са еднакво предпочитани от мъже и жени. Най-предпочитаните от тази серия са Nokia Prism (модели 7500 и 7900), Samsung Armani, Motorola RAZR2, LG Shine и Samsung E840.
Моделите, еднакво популярни както сред дамите, така и сред кавалерите, са от високия бизнес клас.
Класацията на 2be се базира на продажби в над 110-те магазина на веригата в страната. През 2007 година компанията инвестира 4.5 млн. лева в разширяване на магазинната си мрежа. Основание за подобна класация дава фактът, че 2be единствена в България работи с всички телекомуникационни оператори.

Коментар