Мобилните уреди за навигация стават по-достъпни

Мобилните уреди за навигация стават по-достъпни
Малки и леки, този нов клас устройства могат да са в помощ на всеки шофьор, колоездач, моторист или пешеходец
25/07/2006
Системите за навигация днес са стандартно оборудване в автомобилите. Конвенционалните уреди обаче не са достатъчно гъвкави, за да бъдат от полза за потребителите навсякъде и в различни ситуации. Те са тежки и неудобни за носене.
Една нова тенденция обещава да направи навигацията много по-достъпна за хората, независимо къде се намират – в колата, на обиколка с велосипед или на разходка пеша в непознат град. Навигацията става стандартна възможност за хенделд джаджите, или познати още като PDA – цифрови персонални помощници.
Сега на пазара излиза нов тип устройство, изцяло предназначено за персонална навигация, много леко и тънко, което може да се използва в кола, на велосипед или мотор, или пък от пешеходец. Става въпрос за навигацонния помощник Pocket LOOX N100 на европейския производител Fujitsu Siemens Computers.
Компанията твърди, че нейният нов продукт с цена около 300 евро оставя в миналото проблемите с навигацията. Концепцията на това устройство е да осигури лекота и удобство на използване, независимо дали човек се намира в урбанизираната джунгла на големия град, някъде на път или в пустинята. И независимо какво превозно средство използва.
Снабден с мощен GPS модул, N100 не е нужно да се фиксира на предното стъкло на автомобила, а там, където на шофьора му е най-удобно. Към навигационния помощник може да се включи и специален модул за следене на трафика, който предпазва от попадане в задръствания.

По-удобна навигация
Конвенционални системи
– досегашните уреди за навигация не предлагат необходимата гъвкавост, за да се носят и използват наввсякъде от потребителите  
Тенденция
– на пазара излизат нови продукти за навигация, малки и леки, много по-удобни за приложение в автомобил, на колело или мотор, както и от пешеходци 
Нов продукт 
– компанията Fujitsu Siemens Computers пусна нов мобилен продукт за персонална навигация. Pocket LOOX N100 идва с мощен GPS модул, специален софтуер и DVD с подробни карти за 37 европейски страни    

Хората, които използват този иновационнен продукт, имат на разположение DVD диск с подробни карти на 37 европейски страни. Те са достъпни през интуитивния интерфейс на мобилния навигационен софтуер, вграден в устройството, което използва екран, реагиращ на допир, или “тъч скрийн”.

Повечето джаджи в класа на телефоните и цифровите помощници, които излизат сега на пазара, са и средства за забавление. Затова не е никаква изненада, че устройство за навигация, каквото е N100, предлага и MP3 плеър. Всички производители на мобилни продукти са “яхнали” вълната на цифровото развлечение и интегрират в продуктите си най-чудновати функции.   
Дизайнерите отиват още по-надалеч – към персонализация на продуктите. LG, например, създава ВИП клуб за своите “шоколадови” телефони с уникални гравюри за всеки потребител. N100 също предлага възможност за разграничаване чрез избор на цвета на предния капак, според личните предпочитания на потребителя.

по темата: „Мобилните уреди за навигация стават по-достъпни”

добавете коментар...

  1. Yes

    Nqma kak da nqma, pri pokritie na 37 strani w evropa, i pri ofis na kompaniqta w Bylgariq

  2. metodi milanov

    imali disk za bulgaria

  3. Dimitar

    da – ima

  4. TechNews.bg

    A ima li Balgaria???

Коментар