Новият AVG 8.0 няма да се инсталира автоматично

Софтуерът AVG Internet Security 8.0 и останалите нови продукти за сигурност на компанията AVG Technologies ще могат да се ползват само след изтегляне и инсталиране на последните инсталационни файлове от сайта на производителя. За разлика от предишни преходи от стари версии на AVG към по-нови, които са били автоматични, този път компанията няма да доставя и инсталира файловете на новата версия 8.0 в следващите осъвременявания, съобщиха от Бизнес Софтуер Дистрибутор.
„В осма версия на продуктите AVG е създаден напълно нов интерфейс, има изцяло пренаписана многонишкова и многопроцесорна сканираща машина, вграден анти-рууткит, филтриране на трафика, мощна защитна стена, системни инструменти и др. Производителят AVG Technologies няма да използва старата машина на обновявания на AVG, тъй като при стандартния процес ще трябва да се направи замяна на абсолютно всички процеси, файлове и настройки на продуктите AVG“, казва Ивайло Тинчев, управител на Бизнес Софтуер Дистрибутор.
„Използването на автоматично обновяване явно не е подходящо за случая и въпреки че потребителите на AVG са свикнали обновяванията до нови версии да са автоматични, този път ще трябва да ги направят сами“, допълни Тинчев.
Обновяването на продуктите AVG до версия 8.0 може да се направи като се изтегли най-новият файл за съответния пакет от сайта на AVG Technologies на адрес http://www.grisoft.com/ww.download и се ползва същият лицензен номер като при AVG 7.5. Ако определени потребители не желаят да използват новата версия AVG 8.0, те могат да продължат да използват старата AVG 7.5, като новите дефиниции ще работят, но няма да могат да се възползват от характеристиките на новата версия.

Коментар