Татяна Хинова се издигна в йерархията на IDC

Компанията за проучвания и анализи IDC повиши Татяна Хинова във вицепрезидент “Продажби” (Associate Vice President Sales). Известната ИТ дама ще отговаря вече за търговията на корпорацията в доста по-голям регион – Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка (CEMA), съобщиха от местния офис на IDC.
Татяна Хинова, която в зората на демокрацията в България разви бизнеса на издателската група за специализирани издания IDG, е успяла да увеличи броя на клиентите на IDC у нас, в Румъния и Гърция, както и редовно да преизпълнява плана.
В новите й задължения ще влиза разработването и налагането на стратегия за по-нататъшно развитие на бизнеса на IDC в региона, както и управление на голям международен екип от служители.
„ИКТ търговията в региона расте с двуцифрени темпове и това представлява голямо предизвикателство за всички компании в сектора. Това е предизвикателство и към IDC, защото все повече фирми търсят детайлна информация за различни ИКТ сектори и ние сме длъжни да им я осигурим”, заяви Татяна Хинова.
“Засега се справяме, доверието към нас нараства и доказателство за това са над 60% ръст в бизнеса на IDC CEMA през 2007 г.”, допълни тя.
От 2003 г. досега Татяна Хинова беше управляващ директор на поделенията на IDC (дъщерна компания на IDG) в България, Румъния, Гърция и Кипър и директор „Продажби” в CEMA. Преди това работи 13 години на длъжност управляващ директор на IDG България, като през 1990 г. основава компанията и за кратко време я превръща в най-голямото издателство за ИТ периодика в страната.
Татяна Хинова е специализирала мениджмънт в Bocony University и Babson Business School of Management, а през 1977 г. завършва Химикотехнологичния и металургичен университет, специалност „Индустриална автоматика”.

Коментар