iOS се сдоби с приложение за торенти

Въпреки повсеместното разпространение на торентите, потребителите на iOS устройства дълго време нямаха приложение за директно сваляне на торент-файлове на своите смартфони и таблети, поради строгата антипиратска политика на Apple.

Blue Downloader позволява сваляне на файлове от избрани торенти директно на iPhone и iPad

Blue Downloader позволява сваляне на файлове от избрани торенти директно на iPhone и iPad

Обновен Blue Downloader решава този проблем. По начало, програмата позволява сваляне на файлове на iPhone и iPad от предварително избрани торенти, одобрени от Apple – сред тях са Archive.org, Linuxtracker и Bitlove. Свалянето от по-популярни ресурси като The Pirate Bay или KickassTorrents е забранено.

Последната версия на Blue Downloader разрешава търсене на .torrent файлове чрез Google, а възможностите за сваляне на съдържание от мрежата са значително разширени.

Разработчикът на Blue Downloader твърди пред TоrrentFreak, че ограниченията в програмата са наложени от Apple, а самият той не ги одобрява. По неговите думи, от торентите се свалят поравно обикновени файлове и нелегално съдържание, но в общественото съзнание торентите се свързват с пиратството.

Blue Downloader е платено приложение с цена 3 долара. Възможно е след появата на този торент клиент Apple да смекчи своите правила, което в бъдеще ще доведе до разработка на по-съвършени торент приложения за iOS.

Коментар