Sony жъне рекорди с PlayStation 4

Продажбите на PlayStation 4 вече надхвърлиха 10 милиона броя

Продажбите на PlayStation 4 вече надхвърлиха 10 милиона броя

Продажбите на компютърната система за забавления PlayStation 4 (PS4) са надхвърлили 10 милиона броя, съобщи Sony. С този резултат новата система демонстрира най-бързия ръст в историята на PlayStation.

„PS4 успя да постигне тази невероятен резултат за по-малко от 9 месеца”, каза Андрю Хаус, президент и главен изпълнителен директор на Sony Computer Entertainment Inc. Системата PS4 се предлага в момента в 100 държави и региони в света.

Софтуерът за PS4 също бележи успех, с повече от 30 милиона копия, продадени в магазините на дребно и онлайн през PlayStation Store към 10 август т.г. Портфолиото от игри за PS4 ще продължи да се разширява с дългоочаквани заглавия като LittleBigPlanet 3, Destiny, SingStar: Ultimate Party и DriveClub.

Независимите разработчици също ще доставят нови заглавия за PS4, включително Minecraft, Hohokum и CounterSpy, съобщи японската компания. В допълнение към нарастващия брой заглавия, Sony ще продължи да разширява мрежовите възможности на PlayStation 4.

Предстоящите нови характеристики включват качване на видео от игра директно към YouTube и функция „Share Play”, която позволява на играчите да споделят игра с приятелите си, независимо от разстоянията –  например, да поемат дистанционно управлението на контролера на приятел, за да му помогнат да премине през трудни участъци от дадена игра.

Коментар