Android-x86 работи все по-добре на РС

Като продукт с отворен код, операционната система Android 4.4 може да бъде променяна, така че да работи на различни устройства. В рамките на проекта Android Open Source Project системата бе пусната дори на персонален компютър.

Android на практика превръща стационарния компютър в таблет, без мобилните функции. Ентусиастите са преименували системата на Android-x86 и тя вече е достъпна за сваляне свободно от сайта на разработчика.

В описанието се посочва, че Android-x86 е пригодена за инсталиране на РС с процесори от AMD и Intel. Системата се пуска на компютъра от флаш карта или оптичен диск, запазвайки възможността за съхранение на основната ОС на твърдия диск.

Android-x86 е създадена на базата на версия 4.4.2 KitKat и се обновява регулярно. В момента системата поддържа Full HD видео и хардуерно ускоряване на OpenGL ES.

Коментари по темата: „Android-x86 работи все по-добре на РС”

добавете коментар...

  1. Юзер

    Промивка на мозъците, че Android става за сериозна и професионална работа на PC.
    Да, ама не Android си е за мобилни телефончета, таблети предназначен основно за забавление и е с кратък срок на годност от 1 година.

    Вярно е че на повечето хора ни им трябва компютър, а само нещо на което се пуска видео, игри и веб сайтчета.

    Нека да си ползват мобилните боклуци, но да не развалят истинското понятие като PC или нормален компютър за сериозна работа.

Коментар