Виваком отчете 393 млн. лв. за първото полугодие

Виваком държи 24% от приходите на мобилния пазар у нас, по данни на компанията

Виваком държи 24% от приходите на мобилния пазар у нас

Виваком обяви 393 милиона лева приходи за първите шест месеца на 2014 г., което е спад с 1,6% спрямо първото полугодие на 2013. По данни на компанията, делът й възлиза на 24% от приходите на мобилния пазар у нас.

Операторът съобщи за ръст на печалбата за периода януари-юни, както и на мобилните абонати, които са 2,7 милиона към края на полугодието, спрямо 2,4 млн. година по-рано. Средният месечен приход от мобилен абонат се е покачил от 10,9 лв. през първото тримесечие до 11,4 лв. през второто.

Броят на фиксираните абонати на Виваком е намалял за една година от 1,4 млн. на 1,3 млн., сочи финансовият отчет на компанията. Вече е трайна тенденция фиксираната телефония да се замества с мобилна, което води до повишаване броя на потребителите на мобилни услуги, коментираха от телеком оператора.

Абонатите на фиксиран интернет от Виваком са се увеличи с 2% за отчетния период до 335 хиляди. От тях потребителите на оптичен интернет са 28%, като за съответния период на миналата година те са били 15%.

Към края на полугодието Виваком покрива 780 хиляди домакинства с високоскоростна оптична връзка спрямо 512 хиляди домакинства за същия период на 2013 г.

Коментари по темата: „Виваком отчете 393 млн. лв. за първото полугодие”

добавете коментар...

  1. Иван

    Тъжно, тъжно ми е … малко парички печелят … да почнем да пускаме благотворителни sms за доброто старо Вива-БТК и пенсионерите там които все още работят.

  2. Blah

    Отече…

Коментар