Крахът на HD DVD обърка плановете на Samsung

Развоят на събитията в двубоя "Blu-ray срещу HD DVD" обърка плановете на един от най-големите доставчици на електроника за дома. Поражението на стандарта за видео с висока резолюция HD DVD на Toshiba накара корейският гигант Samsung да преосмисли своята пазарна стратегия.
Samsung Electronics се канеше да пусне нов комбиниран плеър BD-UP5500 Duo HD, който поддържа и двата формата – Blu-ray и HD DVD. Компанията лансираше тезата, че подобен продукт е най-адекватното решение за пазара.
Победата на Blu-ray обаче охлади интереса на потребителите към комбо устройствата. Samsung реагира, като отложи пускането на своя двоен плеър на пазара.
В края на миналата година компанията представи модела BD-UP5000, който поддържа HD DVD и Blu-ray и се очакваше да бъде заменен от BD-UP5500. Сега обаче по всичко изглежда, че Samsung ще се фокусира само върху Blu-ray плеъри.
Sony, след като успя да наложи своя формат, подготвя трескаво нови модели плеъри, с които да превземе по-голям дял от пазара. През лятото и есента на тази година се очакват Blu-ray устройства от японската компания с поддръжка на технологии BonusView и BD-Live.

Коментар