AMD издига технологията Ultimate Visual Experience до нови висини

AMD (NYSE: AMD) обяви пускането на най-новия й графичен драйвер, предназначен да издигне на по-високо ниво технологията Ultimate Visual Experience (Максимално визуално преживяване) за запалените почитатели на компютърните игри, както и за по-непретенциозните геймъри. Очаквана да бъде достъпна за сваляне от 5 март, ATI Catalyst 8.3 е ключова софтуерна актуализация както за осигуряване на Cross FireX за Windows Vista – първата в света четворна GPU поддръжка, така и за предоставяне на позволяваща надграждане тройна GPU поддръжка на разумна цена и също така технологията ATI Hybrid Graphics за по-непретенциозните геймъри. Тези мулти-GPU възможности осигуряват на геймърите по-голям реализъм и по-пълно потапяне в атмосферата на игрите, позволявайки им да играят при високи разделителни способности с натоварващи системата настройки за качеството на изображението, при по-добро остойностяване в сравнение с конкурентните мулти-GPU решения.
AMD комплектова ATI Catalyst 8.3 с двоен набор от водещи технологии, издигайки с това технологията Ultimate Visual Experience до нови висини и правейки я достъпна за по-широк кръг компютърни потребители”, каза Рик Бергман, старши вицепрезидент от Групата на AMD за графични продукти. „Ние доставяме иновации в бранша, които са видимо по-добри за компютърните потребители, независимо дали става въпрос за Cross FireX и първата по рода си четворна GPU производителност за Windows Vista или за ATI Hybrid Graphics, която повишава производителността на най-разпространените компютърни конфигурации на ново ниво.”
Издигане на мулти-GPU гейминга с Cross Fire X
Чрез тройните и четворните GPU конфигурации в Cross FireX геймърите ще станат свидетели на разпространяването на мулти-GPU производителност сред много от понастоящем най-известните, работещи с DirectX 9 и DirectX 10 игри под Windows Vista, с постигане на производителност до 3.2 пъти по-голяма от тази при единично GPU в някои случаи. Гъвкавата архитектура на Cross FireX позволява съчетаването и сработването на ATI Radeon GPU модули с висока производителност. Всички карти ATI Radeon HD 3850, ATI Radeon HD 3870 или ATI Radeon HD 3870 X2 могат да се комбинират, за да впрегнат мощта на до четири GPU модула. Cross FireX също поддържа широк кръг от платформи, позволявайки на много почитатели на компютърните игри да се възползват от предимствата на троен и четворен GPU гейминг на настоящите си хардуерни конфигурации.
Повишаване на производителността на игрите с ATI Hybrid Cross Fire
ATI Catalyst 8.3 също така въвежда поддръжка на ATI Hybrid Graphics за Windows Vista. Индустриална иновация, уникална за платформите с процесори AMD, ATI Hybrid Cross Fire осигурява значително повишение на производителността по отношение на 3D графиките. При някои игри е възможно нарастване на производителността с до 70 процента, при персонални компютри с дънна платка AMD 780G и графичен модул ATIRadeon Серия HD 3400, под Windows Vista. Освен това ATI Hybrid Graphics поддържа до четири независими изгледа чрез функцията Surroud View за тези, които желаят да увеличат в максимална степен продуктивността си.
Допълнителни иновации, които се откриват в ATI Catalyst 8.3
Освен мулти-GPU конфигурациите в Cross FireX, ATI Catalyst 8.3 въвежда и някои други функции, сред които са:
·                     Поддръжка на DirectX 10.1 и на мозаичност (Tessellation). С ATI Catalyst 8.3 за първи път поддръжката на DirectX 10.1 за ATI Radeon Серия HD 3000, както и поддръжката на мозаичност за ATI Radeon Серия HD 3800 става достъпна за разработчиците.
·                     Подобрения на филтрите против шум от припокриване (antialiasing). С ATI Catalyst се въвежда поддръжка за премахване на шума от припокриване за всички игри, базирани на енджина Unreal Engine 3.0 и работещи в режим на DirectX 9. ATI Catalyst също така дава възможност на потребителите да включат Custom Filter AntiAliasing филтрите (тип „поле” и „широк чадър” (”boxandwidetent”) по време на работа в SuperAntiAliasing режимите в CrossFire, което осигурява по-добро качество на изображението.
·                     Поддръжка на Hydra Vision за Windows Vista. В ATI Catalyst Control Center за Windows Vista вече е включена и поддръжка на Hydra VisionHydra Vision позволява на потребителите да организират по ефективен начин повече от едно приложения в един или повече изгледи. Можете да конфигурирате до девет виртуални работни плота и също така да разделите работния плот на Windows Vista на дефинитивни области, подпомагащи лесното преместване и организиране на множество приложения.
·                     GPU-мащабиране на изображението с цифров панел. За тези, които използват широкоекранни дисплеи, ATI Catalyst вече позволява активиране на ускорено GPU-мащабиране за поддържане на визуалните пропорции на екрана и същевременно осигуряване на по-добро качество на изображението.
·                     Разширени инструменти за контрол на качеството на видеоизображението. С ATI Catalyst 8.3 почитателите на мултимедията ще получат по-голям контрол над качеството на видеоизображението. С помощта на новата функция за засилване на ръбовете може да се настройва нивото на контрастност на видеосъдържанието. Новата функция за намаляване на смущенията позволява премахване на артефактните засенчвания, при запазване на детайлността на оригиналния видеоматериал. Новите инструменти-плъзгачи се намират на страницата All Settings на таба Avivo Video в ATI Catalyst Control Center.
Достъпност
Предвидено е ATI Catalyst 8.3 да започне да се предлага за безплатно сваляне от 5 март (вторник) на онлайн адрес: http://ati.amd.com/support/driver.html.

Коментар