Apple заменя безплатно проблемни батерии на iPhone 5

Част от смартфоните iPhone 5 изразходват бързо батерията и се нуждаят от често презареждане

Част от смартфоните iPhone 5, продадени в периода от септември 2012 до януари 2013 г., изразходват бързо батерията и се нуждаят от често презареждане

Apple стартира кампания за безплатна замяна на батериите на смартфони iPhone 5, продадени в периода от септември 2012 до януари 2013 г. Част от тези устройства изразходват бързо батерията и се нуждаят от често презареждане.

Програмата вече е активна на територията на САЩ и Китай, а от 29 август ще обхване и други страни по света. Apple ще заменя батерията на iPhone 5 само на територията на страната, в която е купен смартфонът.

Клиентите на Apple могат да се възползват от програмата, като се обърнат към оторизираните сервизи и търговски партньори на компанията или директно към отдела за техническа поддръжка. Американският производител имаше аналогични проблеми и с модела iPhone 5s.

Ако притежател на iPhone 5 по-рано е платил за смяна на батерията, заради недобрата й работа, сега може да си поиска парите обратно от Apple. На сайта на компанията всеки може да провери дали батерията на неговия iPhone 5 подлежи на замяна по серийния номер на устройството.

Коментар