Huawei губи от WP смартфоните, ще ги спира

Huawei призна, че експериментите с Windows Phone не носят успех на компанията

Huawei призна, че експериментите с Windows Phone не носят успех на компанията

Huawei, един от водещите производители на смартфони, ревизира плановете си за устройства под управление на Windows Phone. Китайската компания ще пусне само още един WP модел от среден клас до края на годината, а в бъдеще може да прекрати бизнеса с подобни устройства.

В интервю за Уол Стрийт Джърнъл висш мениджър от Huawei признава, че използването на Windows Phone не носи успех на компанията. В последните две години китайският гигант губи пари от бизнеса с WP смартфони, тъй като не може да убеди клиентите, че неговите устройства имат предимства спрямо Nokia Lumia.

Ето защо Huawei планира да прекрати пускането на нови WP смартфони и да се съсредоточи върху Android устройствата. „Притесняваме се, че Android е единствената опция, но нямаме друг избор. Освен това си партнираме добре с Google”, коментира Ричард Ю, шеф на подразделението за потребителски продукти.

По неговите думи, Android е единствената платформа, от която Huawei може да печели. Компанията не планира да експериментира със смартфони под управление на друга платформа (освен Android и Windows Phone), нито пък да развива собствена операционна система, заради трудността по изграждане на екосистема около нея.

Коментар