Apple подготвя голям, 13-инчов iPad

Бъдещият iPad ще има 12,9-инчов екран – доста по-голям от сегашните модели

Бъдещият iPad ще има 12,9-инчов екран – доста по-голям от сегашните модели

В очакване на новите модели iPhone и iPad тази есен се появиха информации и за голям таблет, подготвян от Apple за началото на следващата година. Според източници на Блумбърг, американската компания ще започне производството на новия модел през първото тримесечие на 2015 г.

Твърди се, че бъдещият iPad ще има екран с диагонал 12,9 инча. За сравнение, в момента се предлагат два варианта на iPad – с диагонали на екрана съответно 9,7 инча и 7,9 инча.

Повече от една година Apple работи с доставчици на компоненти за уголемения iPad. Засега обаче няма официално потвърдена от компанията информация за разработката на подобно устройство.

Въпреки че продажбите на iPad намаляха през последното тримесечие, таблетът остава вторият най-успешен продукт на Apple след iPhone и най-популярният на пазара.

Преди уголемения iPad се очаква Apple да пусне нови версии на сегашните си таблети – iPad Air и iPad mini. Устройствата ще предложат по-бързи чипове и Touch ID Home бутон, допълнен със скенер на пръстови отпечатъци и други функции за сигурност.

Коментар