Официално: iPhone 6 с премиера на 9 септември

Официалната покана от Apple за събитието в Купертино на 9 септември (източник: Shara Tibken/CNET)

Официалната покана от Apple за събитието в Купертино на 9 септември (източник: Shara Tibken/CNET)

Слуховете за предстоящ анонс на iPhone 6 в началото на септември бяха потвърдени официално от Appe. Компанията изпрати покани до медиите за събитие, което ще се състои на 9 септември в централата в Купертино.

Макар че в поканата не се споменава конкретно iPhone 6, няма съмнение, че предстои премиера именно на дългоочаквания смартфон. Apple добавя всяка есен нов модел на iPhone. Миналата година компанията представи моделите iPhone 5S и 5C. В близките дни пък конкурентът Samsung може да обяви фаблета Galaxy Note 4.

Много анализатори очакват на 9 септември Apple да представи два нови модела iPhone 6 с екрани съответно 4,7 и 5,5 инча. По-рано се  появиха информации, че Apple е поръчала на своите далекоизточни партньори да произведат с 30-40% повече iPhone устройства до края на годината, в сравнение с обемите iPhone 5C и 5S за същия период на 2013. Това предполага, че iPhone 6 ще бъде един от най-значимите продукти в историята на американската компания.

За Apple е жизненоважен успехът на iPhone 6. Смартфонът, който се обновява веднъж годишно, генерира над половината от приходите на ИТ гиганта от Купертино. iPhone е факторът за растеж на Apple на фона на отслабващ бизнес с таблети iPad и в очакване на смарт часовника iWatch.

Коментари по темата: „Официално: iPhone 6 с премиера на 9 септември”

добавете коментар...

  1. :)

    л точка …. гледай си китайчетата и не се опитвай да разсъждаваш.

  2. л.

    добре че има тъпаци като теб да им пълнят джобовете.

  3. Йордан

    Ooooo, супер! Нямам търпение вече да си го купя.

Коментар