Продажбите на UHD телевизори растат бързо

Водещите доставчици вече гледат на ултрависоката резолюция като на задължителна характеристика за телевизорите си от висок клас

Водещите доставчици вече гледат на 4К резолюцията като задължителна характеристика на телевизорите си от висок клас

През второто тримесечие на настоящата година на пазара са доставени повече телевизори с ултрависока резолюция (UHD TV, 4K), отколкото през цялата минала година, сочи анализ на NPD DisplaySearch.

В периода април-юни световните доставки на UHD TV достигат 2,1 млн. броя. За сравнение, през цялата 2013 година са продадени 1,6 млн. броя 4K телевизора.

Новите модели, обявени тази година, разкриват амбициите на ТВ производителите към 4K сегмента. Водещите доставчици вече гледат на UHD резолюцията като задължителна характеристика на телевизорите си от висок клас.

Наблюдава се също така промяна в разпределението на доставките на UHD TV по региони. През 2013 г. около 80% от доставките на подобни модели се падаха на Китай, заради евтината продукция на местните производители. През настоящата година обаче нови 4K телевизори се предлагат по-балансирано и в останалите страни по света, в резултат на което делът на Китай намаля до 60%.

Освен увеличен асортимент от телевизори с поддръжка на 4K резолюция се наблюдава и по-широко разнообразие от съдържание за UHD TV, предлагано от доставчиците на поточно видео. Анализаторите препоръчват още повече усилия в това направления, за да се повиши ценността на 4К телевизорите.

Коментари по темата: „Продажбите на UHD телевизори растат бързо”

добавете коментар...

 1. fofu

  Не знам на кой би му трябвало това нещо освен ако много държи да си изхарчи парите. То от цялата ТВ продукция (филми, музика, шоу и т.н.) едва ли и и 5% е с такъв формат. А кабеларките и сателитните едвам го докараха 20-40% от каналите да са им HD. Къде биха намерили място и за UHD, не знам. Само може би блу рей дисковете потдържат такъв формат

 2. Anonymous

  “Продажбите на UDH TV растат бързо”.
  UDH някаква нова технология ли е? ????

 3. Иван

  Какво да правят хората нямат избор като пускат цялата серия TV-та само с 4К старите се повреждат и купуват нови с възможности които реално почти на никого не са нужни.

  Доста хора си плащат кабеларка за цифрова тв, а реално гледат и ползват аналогови телевизори.

Коментар