Мениджър от Google може да стане CTO в Белия дом

Меган Смит в момента е вицепрезидент на лабораторията Google X

Меган Смит, вицепрезидент на лабораторията Google X, е фаворит за главен технологичен директор на Белия дом (снимка: Google)

Един от водещите мениджъри на Google може да заеме поста на главен технологичен директор (CTO) на САЩ – една от най-важните позиции в Белия дом, твърди Блумбърг.

Меган Смит работи в Google от 2003 г. и в момента е вицепрезидент на лабораторията Google X, която разработва очилата с допълнена реалност Google Glass, безпилотни коли, технологии за достъп до интернет в отдалечени райони и др.

Процедурата за избор на CTO в Белия дом е напълно засекретена и на този етап няма потвърждение на новината на Блумбърг нито от администрацията на Обама, нито от Google.

Бъдещият СТО ще отговаря за технологичното ниво на правителството, създаването на нови работни места и по-масовото използване на широколентов интернет – направления, в които Google работи от години.

Конкурент на Меган Смит за поста е Алекс Макгилврей, бивш мениджър в Twitter и Google. Предполага се, че има и трети кандидат, но неговото име не се съобщава.

Коментар