Кибер мошеници си връщат парите десетократно

В случай на успешна кибер измама, престъпниците си възвръщат вложенията десетки пъти

В случай на успешна кибер измама, престъпниците си възвръщат вложенията десетки пъти

Приходите на кибер престъпниците често надвишават 10, 20 и дори повече пъти разходите им за организация на измамническите кампании, сочи проучване на Лаборатория Касперски.

Компанията за сигурност е сравнила цените на най-разпространените хакерски инструменти и приходите, които престъпниците получават в случай на успешна кибер операция. Така например, създаването на страница за фишинг на една от популярните социални мрежи и организация на спам кампания с нейния адрес струва средно $150. Ако 100 души се „хванат на въдицата”, то печалбата на мошениците от продажба на конфиденциални данни – контакти, снимки и съобщения – може да достигне $10 000.

Мобилен троянец с функция за блокиране струва $1000 заедно с разпространението. Престъпниците искат от 10 до 200 долара за разблокиране, така че при 100 жертви на кампанията, приходите може да възлязат на 20 000 долара.

По 3000 долара се продават банкови троянци в комплект с експлойт и организация на разпространението. С този инструмент мошениците могат да спечелят до $72 000 от жертвите си.

Коментари по темата: „Кибер мошеници си връщат парите десетократно”

добавете коментар...

  1. Questo

    Тия с откупите са тръгнали и из България, ако се вярва на една скорошна статия в 24 часа. Атакуват компютри с Уиндоус и искат по 300 лв. под предлог, че са от полицията и те глобяват. Ето малко по темата: “http://questona.com/dans-ransomware/”

Коментар