Само 2 фирми с оферти в търга за е-правителство

Само две фирми, "Сименс Бизнес Сървисиз" и "Хюлет Пакард България", са подали оферти за участие в търга за изграждане на интеграционна система на електронното правителство. Това стана ясно днес на отварянето на офертите в сградата на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР).
Проектът, който трябва да се реализира до средата на следващата година, включва доставка на хардуер и синхронизиране на работата му, разработка на софтуер за изграждане на информационни регистри и за предоставяне на електронни услуги, ползващи информацията от тези регистри.
Целта е държавната администрация да се възприема от потребителите като едно цяло – от един вход всеки да може да използва информацията и електронните услуги, предоставяни от всички административни структури.
Системата ще позволи подържане на вътрешен документооборот и ще предостави възможност за дистанционно уеб-базирано обучение на служителите от администрацията.
10 фирми са закупили документация за участие в тръжната процедура по обявената от МДААР обществена поръчка: "Ай Би Ем България" ЕООД, "Аксиор" ООД, "Информационно обслужване" АД, "Контракс" ООД, "Сиенсис" АД, "Сименс Бизнес Сървисиз" ЕООД, "Стемо" ООД, "Теле Линк" АД, "Хюлет Пакард България" ЕООД и ЦАПК "Прогрес" ООД.
От тях до изтичането на крайния срок за подаване на оферти – 24 юли 2006 г. – оферти са внесли 2 фирми: "Сименс Бизнес Сървисиз" ЕООД и "Хюлет Пакард България" ЕООД.
Комисия в седемчленен състав начело с Юрий Алкалай, директор на дирекция "Електронно правителство", ще разглежда и оценява офертите.

Коментар