Samsung показа първите принтери с Android

Всички модели от серията Smart MultiXpress разполагат с 10,1-инчов изцяло сензорен панел

Всички модели от серията Smart MultiXpress разполагат с 10,1-инчов изцяло сензорен панел

Samsung обяви десет нови мултифункционални принтери (MFP) за европейския пазар по врече на изложението на IFA 2014 в Берлин. Устройствата Smart MultiXpress  са първите принтери от този вид с операционна система Android, и идват със Smart UX център, за да работят независимо без компютър, мащабируеми приложения и удобен потребителски интерфейс.

Всички модели разполагат с 10,1-инчов изцяло сензорен панел, чрез който потребителите могат да търсят и печатат от уеб браузър, да изпращат имейли, да разглеждат карти, изображения и друго съдържание, без да е необходима връзка към РС или сървър.

Smart UX центърът се базира на сензорна и адаптивна технология като на линията смартфони и таблети Galaxy. Мултифункционалните устройства Smart MultiXpress прилагат за първи в индустрията сензорна технология, която пресъздава усещане за допир с вибрации.

Благодарение на Android, устройствата могат да премащабират приложенията за печат – подобно на смартфон технология. Операционната система позволява също свързаност в движение чрез услугата Samsung Cloud Print.

Всички серии Smart MultiXpress принтери са съвместими с платформата на Samsung за печатни решения XOA (eXtensible Open Architecture) и могат да бъдат персонализирани за конкретни бизнес нужди.

В допълнение, новите устройства са оборудвани с технология NFC Pro. Продаваният отделно аксесоар Samsung NFC Pro позволява достъп от смартфони за мобилен печат и подобрява удостоверяването на потребителя, както и ИТ административните функции – например лесно „клониране” на едни и същи настройки за сигурност на няколко мултифункционални устройства само чрез докосване на NFC Pro.

Коментар