Panasonic възражда бранда Technics

Японската корпорация Panasonic възражда търговската марка Technics с две нови домашни аудиосистеми R1 и C700. Устройствата са поместени в алуминиеви корпуси и използват най-напредналите аудио технологии на Panasonic.

Technics R1 се състои от стереоусилвател SE-R1, мрежов плейър SU-R1 и две колонки

Новата аудио система Technics R1 се състои от стереоусилвател SE-R1, мрежов плейър SU-R1 и две колонки

През 1965 г. Matsushita Electric Industrial въведе бранда Technics за качествена аудиоапаратура, различна от масовите устройства с марката Panasonic. Преди 6 години Matsushita се преименува на Panasonic, а всичките й аудиопродукти бяха обединени под новото име.

Последното устройство с марката Technics беше плейрът за винилови плочи Quartz Synthesizer DD Player SL-1200MK6, излязъл през 2008 г. и снет от производство две години по-късно.

Новата аудиосистема Technics R1 се състои от три компонента: стереоусилвател SE-R1, мрежов плейър SU-R1 и две колонки SB-R1. Плейрът разполага с набор от цифрови и аналогови аудио входове, поддържа DLNA и има два порта USB за възпроизвеждане на звук от външни устройства.

Technics ST-C700 включва плейър за компактдискове, две колонки SB-C700, вградено FM радио, поддържа Bluetooth

Technics ST-C700 включва плейър за компактдискове, две колонки SB-C700, вградено FM радио, поддържа Bluetooth

Вторият нов продукт, Technics C700, се състои от усилвател SU-C700, мрежов плейър ST-C700, плейър за компактдискове SL-C700 и две колонки SB-C700. За разлика от R1, системата има повече компоненти и вградено FM радио, поддържа Bluetooth.

Продажбите на R1 и C700 в Европа ще започнат през януари 2015 г., а по-късно и на останалите пазари по света. Цените на двете аудиосистеми все още не са обявени. Напоследък расте търсенето на качествени аудиосистеми и това мотивира Panasonic да възроди бранда Technics.

Коментар