ESET NOD32 е най-използваният антивирусен софтуер

На 7-ми март 2008 г. в София се проведе ESET Partners Conference 2008. Антивирусното събитие се организира за първи път и цели прецизиране на ключови въпроси от бъдещата съвместна работа на ESET България и партньорите отдистрибуторската й мрежа.
Станаха ясни новите моменти от партньорската програма на ESET – мотивационната система и предимствата, от които ще се възползват партньорите, най-активни в предлагането на решенията за сигурност. Изключително интересна и поучителна – както коментираха по-късно от публиката – бе изнесената лекция от проф.Евгений Николов от Националната лаборатория по вирусология към БАН относно съвременните заплахи и еволюцията на зловредния код с мрежата.
Освен търговските и техническите презентации, за първи път публично бяха оповестени резултатите от проведено проучване относно пазарните тенденции в потреблението на софтуер за сигурност при домашните потребители и при компаниите, разполагащи с над 10 компютъра. Проучването е изготвено от агенция Ноема и според него над 29% от компаниите в този сегмент използват ESET NOD32, за да защитават информацията си. Що се отнася до домашните потребители, тези стойности са още по-високи – проучването на Ноема гласи, че близо 33% от запитаните имат инсталиран ESET NOD32 на домашните си компютри. В сравнение с всички останали продукти от този клас, ESET NOD32 се нарежда на първо място като най-използвания софтуер за защита.
„Тези резултати със сигурност ни радват, но не ни успокояват – напротив, амбицират ни да продължим добрата си работа и заедно с компаниите от партньорската ни мрежа да постигаме още по-добри резултати. В последните години антивируснта система ESET NOD32 се наложи като една от най-използваните системи за информационна сигурност. Освен на отличната защита, която предоставя и на невероятната лекота на системата, нейният успех се дължи и на упоритата работа на целия ни екип, както и на отдадеността на всички партньори на компанията,” – споделят от ESET България. „Това събитие е повод да се срещнем с лицата на компаниите, които ни представляват из цялата страна и с чиято помощ ESET NOD32 се превърна в един от най-успешните антивирусни продукти на пазара. Желанието ни е да продължим да работим заедно и общият успех да се превърне в тенденция. „
ESET Българияразполага с изградена дистрибуторска мрежа от над 300 партньора, разположени в цялата страна. Компанията е изключителен представител на ESET за цялата гама продукти за информационна сигурност и предлага интегрирани решения за защита на местния пазар от 1998г. насам.

Коментар