Все повече смартфони ще имат метални корпуси

Освен от Apple металните корпуси ще станат предпочитани и от други производители на смартфони

Освен от Apple металните корпуси ще станат предпочитани и от други производители на смартфони

Все повече производители на смартфони планират да пускат устройства с метални корпуси. В момента дори има дефицит на метални корпуси, тъй като доставчиците са заети да изпълнят поръчките за новия iPhone 6.

Освен Apple метални корпуси в своите устройства възнамеряват да използват производители от Япония, Южна Корея и Китай, твърди digitimes.com. В частност, метален корпус ще има моделът Samsung Galaxy Alpha, а според някои източници Sony ще въведе подобни корпуси в много свои смартфони през 2015 г.

В момента поръчките от Apple са натоварили на 100% мощностите на производителите на метални корпуси за смартфони. Това несъмнено ще повлияе на конкурентите на Apple – очаква се дефицитът да доведе до поскъпване на металните корпуси.

Коментари по темата: „Все повече смартфони ще имат метални корпуси”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Ех Иван, колко “рекламно” мислене имаш. Нали осъзнаваш, че галванично разделеното зарядно на Apple не си личи отвън, че е такова. Така че в Китай, а и дори в България могат да се появат фалшиви зарядни на Apple (които ще са доста по-евнити, но за сметка на това опасни). Ще се продават при това на напълно нормалната скъпа цена. В описвания смъртен случай точно такова уж оригинално зарядно е ползвано. Корупцията е фактор, който не можеш да неутрализираш с надъхани изказвания!!!

    От мен:
    -1 Иван

  2. Борис

    +1 Иван

  3. Иван Иванов

    И колко убити до сега има?
    Зарядните устройства на Епъл са галванично разделени, тоест: високо волтовата част няма физически контакт на никакво ниво с ниско волтовата – това е основен принцип при съвременните зарядни устройства! Проблемите се появиха от някои нискокачествени китайски клонинги на зарядни устройства за Епъл, което си е нещо нормално. А подмяната на част от зарядните в Европа е превантивна, заради опастност от прегряване и изгаряне на устройството. Убити от зарядно на Епъл все още няма :). Поздрави!

  4. Драгомир

    Металните корпуси са опасно нещо. През тях много лесно може да те убие тока, ако се получи пробив в зарудното ти устройство (както именно има случай с устройствата на Apple). Ако корпусите бяха пластмасови, тогава подобна опасност няма!!!

Коментар