Windows 9 има шанс да повтори успеха на Windows 7

Windows 9 ще накара потребителите да изоставят старите версии и да преминат към модерна платформа, смята анализатор

Windows 9 ще накара потребителите да изоставят старите версии и да преминат към модерна платформа, смята анализатор

Microsoft работи трескаво по следващата версия на операционната си система, известна засега като Windows 9. Към момента се знае малко за новата ОС, при това от неофициални източници.

Според анализатор от компанията Gartner обаче, Windows 9 има всички шансове да повтори успеха на Windows 7. По думите на Стивън Кленанс, критикуваната операционна система Windows 8 е била необходим продукт, който да прокара пътя за далеч по-усъвършенстваната версия Windows 9.

Кленанс вярва, че Microsoft не може да си позволи да направи втора грешка с друга версия на Windows, която не оправдава очакванията. Windows 9 има всички шансове да стане следващата Windows 7 – много вероятно е новата ОС да убеди повече потребители да преминат от стара версия към модерната платформа, казва Кленанс в интервю за Сиатъл Таймс.

Windows 9 ще извлече полза от това, което се случи с Windows 8 – така, както Windows 7  се възползва Vista, коментира анализаторът. Очаква се новата ОС да отстрани всички недостатъци на Windows 8 и да внесе някои наистина важни подобрения, вкл. прословутото Start меню.

Microsoft вероятно ще представи Windows 9 на специално събитие в края на септември. Първа бета версия на системата се очаква да излезе през октомври, RTM версия за производители – през февруари, а финална версия за крайни потребители – през април 2015 г.

Коментари по темата: „Windows 9 има шанс да повтори успеха на Windows 7”

добавете коментар...

  1. Мдааа

    Ахаа “Windows 9 има шанс да повтори успеха на Windows 7” ама може и да няма шанс да го повтори – вероятност 50:50! А Windows 10 може и да е същото л***но на Windows 8 , аможе да не не е.
    Абе да му.. и експерта … ! Такава статия мога и аз да напиша. 🙂 – “Утре може да падне тавана на стадиона!” 🙂 🙂 🙂
    Накратко – аман от пишмани експерти пишещи безмислени статии само за да вземат малко пари. Като излезе Windows 9 и видим за какво става дума може да се коментира, До тогава единствено празни приказки могат от пишман експерти може да четем!

  2. Иван

    Може и по-весело да е. Например хората си купуват нови компютри с преинсталирана версия на Windows по принуда след което форматират диска и си слагат друга OS. Така ще са доволни и от Microsoft пак са на печалба, че са набутали хората да плащат за нещо което няма да ползват пък и самите хора ще са доволни от новия хардуер на който са сменили и софта с по-удобна OS.
    Всичко ще е с щастлив край и едните и другите предоволни. 🙂

    Как пък никой не се сети, че не е правилно хората, когато си купуват нов компютър или по-специално лаптоп да нямат право да си избират с каква OS да се купува PC-то.

  3. E

    Кучетата си лаят, кервана си върви. 🙂 Голяма истерия, голямо нещо.
    За какво ми е това старт (чаршаф меню). Само да ми се мота по десктопа.
    Всичко да е в десният бутон и това е. Дано не го върнат, иначе заминава концепцията на самата ОС.

  4. Anonymous

    Нека първо да се насладим на прословутото Start меню.

    тирири- рам, тирири- рам

  5. Важни подобрения

    “Очаква се новата ОС да отстрани всички недостатъци на Windows 8 и да внесе някои наистина важни подобрения, вкл. прословутото Start меню.”

    Ако може и да се ползва мишка, и да се пише текст, ще е направо прекрасно.

    А за по-следващата версия, след една две години, може да сложат също и камера, и микрофон, а дори и възможност да се ползва Интернет, и да се изобразяват снимки на екрана. Но засега е твърде рано за такива амбициозни прогнози. Нека първо да се насладим на прословутото Start меню.

Коментар