Първи достоверни екрани от Windows 9

Новото Start меню съчетава класическия дизайн на Windows 7 с модерни елементи като „живите плочки” (снимка: computerbase.de)

Новото Start меню съчетава класическия дизайн на Windows 7 с модерни елементи като „живите плочки” (снимка: computerbase.de)

Немски сайт публикува десетки екрани от очакваната операционна система Windows 9. Макар, че няма 100-процентова гаранция за истинността им, може да се приеме с много голяма вероятност, че това са действителни екрани от новата ОС, предвид служебните надписи по тях и авторитета на изданието.

windows 9 - screen2

Екранните снимки, публикувани от computerbase.de, показват много от характеристиките, за които се говори преди още операционната система да е представена от Microsoft. Очаква се предварителна версия на Windows 9 да стане достояние на широката публика по-късно този месец.

Windows-9-screen3

Твърди се, че екраните са снети от Windows 9 Technical Preview build 9834. Сред най-съществените нововъведения са Start меню и множеството десктопи. Нашумялото Start меню съчетава класическия дизайн на Windows 7 с модерни елементи като „живите плочки”, като се очаква по този начин да улесни адаптирането на потребителите към новата ОС.

Windows 9 Preview ще излезе в края на септември, но e възможно версията да не съдържа показаното Start меню. Очаква се то да бъде вградено в следващи бета издания на операционната система. Microsoft ще пусне завършената платформа Windows 9 по всяка вероятност през април 2015.

Коментари по темата: „Първи достоверни екрани от Windows 9”

добавете коментар...

  1. fatal error

    Дали е добра или лоша деветката незнам за осмицата е въпрос на вкус и на интелект, едно нещо е ясно всяка новина за Windows е оплюта и че бъде оплювана от олигофренски линукс разбирачи или дъбили за които XP-то е най-великата ос. Не се интересувам от “свободните” ос но се питам дали при новините за поредния линукс дебиан или там каквото е има дежурни плувачи дето да ви предлагат да си сложите некой Windows моля осветлете ме щот нема да мога да спя 🙂

  2. User

    Жоре, изперкал пенсионер си!
    Според твоята плоска логика всичко ново е задължително да бъде по-добро – не е така.
    Ако дойде новата модата да се гей и ти ли ще станеш такъв само защото е модерно.

    Не се прави на интересен от DOS на Win3.11 било шок – пълни глупости пишеш.
    Хората сами разбират без набедени експерти, кога едно нещо е пълен боклук или не.

    Могат всички да пропуснат и 9-ката и да си бъдат с Windows 7 или XP. Никаква трагедия няма има си решения Linux + wineHQ за да си пускат хората windows програми под Linux.

    Само 1 проблем остава който може да се реши по съдебен път да се забрани – продажбата на нови компютри с предварително инсталирани Windows-си 7,8,9. Човек с покупката на ново PC се набутва автоматично да приема договор и лиценз чийто текст никога не е виждал и се набутва с пари за софтуер, който няма да ползва.

    Това е само едно размърдване в ЕС да отстранят този рекет и монопол да нямаш избор на OS при покупка на PC. Останалото си е наред нека да си пускат боклуците колкото си искат, хората просто няма да ги ползвУват.

  3. Жоро

    Момчета и момичета,

    Това е прогреса. Бъдете сигурни, че са направили проучване, питали са десетки, ако не и стотици хора, дали им харесва или не. Не отричайте нещо, още преди да сте го видяли. На 39 години съм и съм пипал всички OS-и и всяка си има чар и удобство, няма перфектна. Преди време като минах на Windows 3.1 от DOS, беше ШОК! Сега е същото с Windows 8. Нормално е да се търсят и експирементират новости – били те интерфейс или core-функционалности.
    Разширете малко кръгозора и не плачете за някакви старт менюта – няма как 50 години да имате Windows 7 меню. Интерфейсите еволюират и скоро няма да има менюта даже.
    Приятна вечер.

  4. Кирил

    В този ред на мисли аз грижливо си пазя старите издания на Windows. Windows 7 ще се подържа до 2020, така че не му мислете. Сложете още 10 години на собствени мускули и ето Ви в пенсия.

  5. китодар

    само за игри стаа:) и брауз тва е

  6. philip

    apple.com/uk/macbook-air/

  7. Иван

    Прочетох коментарите преди моят и трябва да кажа/макар и със съжаление/, че съм съгласен с тях. Аз от много години ползвам Windows, но нещата отиват на зле. В последно време чета все повече за Линукс и мисля да се ориентирам към него. Според мен Уиндос няма голямо бъдеще и не си струва да се инвестират усилия и средства в тази посока. Който каквото сам си направи, друг не може да му го направи.

  8. U-571

    Какво е това грозно нещо?!

  9. WTF

    Занимавам се с Windows от много години и по принцип харесвам(х) продуктите на Microsoft, но ако тези снимки са достоверни и ако това им е концепцията – ТРАГЕДИЯ е меко казано. Пълен ужас. Подкрепям мненията, че прилича на кич. PC/лаптоп индустрията няма нужда от пипане и неща за телефони (играчки). Същото важи и за телефоните – интерфейса трябва да е различен. Сегашния хибрид (ако е верен) е още по-трагичен от Win 8, и съм съгласен – като че ли нищо не са научили.
    Хората са казали, че кой каквото сам си направи – никой не може да му го направи – MS сами си копаят гроба и сега е времето да унищожат Windows и да пуснат дълго разработвания Midori. Защото явно според MS нищо ново хубаво не могат да направят след Win 7.

  10. физик

    По принцип вкъщи съм с Убунту Линукс (т.е. MS извръщанията не ме вълнуват), обаче на работата ползвам Windows заради софтуера. Така се надявах да си върнат Win 7 подобното Старт меню, уж това беше идеята на новия Win 9, сега гледам са направили някакъв отвратителен хибрид между Win 7 и 8. Това изглежда по зле и от Win 8. Направо ми иде да ги пратя на майната им тия олигофрени с техните безсмислени промени – местене на пешките по дъската без никаква мисъл в главата, просто да се избълва нещо ново заради самото ново, а не да върши работа. Тотално съм отвратен от новия Win 9, по всичко личи, че пак нищо не са научили от грешките си, така че се присъединявам към вълната на недоволните.

  11. метрошит

    Да си вземат “живите” плочки и да си ги напъхат където слънце не огрява.

  12. бай Манол

    Пак като гледам са разместили нещата, сега пък PC settings аман от простотии, те хората точно свикнат с някой Windows и айде сега нова версия, дето кой знае колко ново няма ама пак всичко е разместено и а се чудиш пак кое къде е .

  13. Радко

    Всяка операционна система си има приложение.
    Говорейки за надграждането, Ubuntu си е нашарен Debian.
    😉

  14. windowsNever

    Трагедия!
    Все по зле става положението. надграждат боклук след боклук и се опитват да оправят грешките си с нови такива. Не знам не разбраха ли, че едно е поведението което се очаква от една система работеща върху компютър и съвсем друго върху мобилно устройство. Що се отнася до дизайна с тези metro елементи дето ги измислиха все едно се върнаха в ерата на първите графични операционни системи, само дето добре че дълбочината на цветовете е по-голяма от тогава, че да изглежда по добре положението. Погледнете само горната картинка с PC settings. Е няма такава глупост и само да объркват потребителите, които са свикнали десетки години да си управляват нещата от Control Panel. Не съм и вярвал но минах на Ubuntu заради тези трагедии и въпреки че срещнах някои трудност, сега като свикнах няма връщане. Само да мога да си взема пък един Mac вече нищо друго няма да опитам.

Коментар