Lenovo сключи голяма сделка в Русия

Lenovo спечели търг за доставка на 3000 лаптопа за холдинга Ростех

Lenovo спечели търг за доставка на 3000 лаптопа за холдинга Ростех

Китайският ИТ гигант Lenovo сключи многомилионна сделка с Ростех – руски държавен холдинг за производство на техника с гражданско и военно предназначение, в състава на който влизат над 700 компании.

Ростех ще закупи 3000 лаптопа от Lenovo с подобрени функции за сигурност и защита. Цената на един такъв ноутбук е около 1000 долара, съобщи руското издание Ведомости. В търга са участвали също американските корпорации HP и Dell – трите компании си поделят първите места на световния компютърен пазар.

Предполага се, че лаптопите ще имат итструменти за контрол на достъпа, пълно кодиране на диска и възможност за отдалечено унищожаване на данни. Ростех ще разчита на партньори като Инфотекс и Елвис-плюс за добавяне на функции за сигурност в компютрите.

Коментари по темата: „Lenovo сключи голяма сделка в Русия”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    “Голяма” е журналистическа раздувка – 2-3 тона лаптопи е съвсем незначителна сделка за мастодонт от калибъра на Ростех, но случаят ясно илюстрира факта, че американските компании загубиха безвъзвратно доверието на руския пазар – китайците ще намазват все повече оттук нататък. А пък… и аз цъкам тези редове на все още неоцапано Леново 🙂

    Смешното в случая обаче е под статията – тролското пелтечене около всяка новина, съдържаща ключовата дума дразнител “Русия” 😀

  2. :o)

    3 милиона долара 🙂
    Дори в нашата страничка се правят и по-големи сделки от правителството.
    За Русия голяма сделка е 30 или 300 милиона 🙂
    Но цялото тръбене е да покажеме на мръсните капиталисти от США, че ще купуваме от братската комунистическа марка 🙂

  3. Друг

    Голямото в случая е, че са получили по-голямо доверие от HP и Dell за доставка на 3000 лаптопа “с подобрени функции за сигурност и защита” за голяма фирма.

  4. Някой

    Нещо не ми е ясно. Какво и е голямо на сделката? 3000X1000=3000000 USD.

Коментар