Дупката в бюджета ще повлияе на ИТ поръчките

„Чакат ни избори, преразпределение на властта, поръчките и доставчиците”, заяви Людмил Стойчев

„Чакат ни избори, преразпределение на властта, поръчките и доставчиците”, заяви Людмил Стойчев

През първото полугодие имаме положителен ръст на брутния вътрешен продукт. А когато БВП расте, това се отразява позитивно и на ИТ бизнеса, заяви Людмил Стойчев, управител на независимата агенция CBN, на провежданата в момента Асбис Академия в курорта „Св. Константин и Елена”.

Ръстът в БВП идва от търговията, а не от производството, уточни Стойчев пред аудитория от дилъри, журналисти и мениджъри от компании производители, които участват в конференцията на ИТ дистрибутора Асбис.

Сериозен проблем е голямата дупка в бюджета. Тя ще повлия негативно на ИТ поръчките за четвъртото тримесечие, сочи анализ на CBN. Влияят също така политическите процеси.

„Чакат ни избори, преразпределение на властта, поръчките и доставчиците. Спрени са близо 150 контракта по европейските програми, което ще засегне системните интегратори. Несигурен е и сегментът на малките и средни предприятия”, каза Людмил Стойчев.

Чуждите инвеститори в момента са в стендбай режим, те изчакват, но картината ще се обърне. За първи път от няколко години безработицата намалява. Но това се дължи на финансираните от правителството проекти, а не защото частният бизнес разкрива нови работни места.

Коментари по темата: „Дупката в бюджета ще повлияе на ИТ поръчките”

добавете коментар...

  1. Иван

    Така е щом ползват системните интегратори затворен и скъп софтуер с неизгодни лицензии за клиентите.

Коментар