Google дава по $100 000 кредит на „облачни” стартъпи

Google Cloud Platform for Startups осигурява на стартъпите сървърно пространство и денонощна техническа поддръжка

Google Cloud Platform for Startups осигурява на стартъпите сървърно пространство и денонощна техническа поддръжка

Google ще стимулира стартиращи компании да ползват нова облачна услуга, която беше представена наскоро в Маунтин Вю, Калифорния. В частност, интернет гигантът ще дава на стартъпите кредити от по 100 000 долара, ако станат клиенти на Google Cloud Platform for Startups.

Отпуснатите пари ще се изразходват за плащане на таксите за ползване на клауд услугата. Освен сървърно пространство стартъпите ще получат и денонощна техническа поддръжка.

Новото предложение отразява фундаменталната философия на Google за облачните платформи, а именно – разработчикът трябва да се съсредоточи върху кода и да не мисли за управление на инфраструктурата, пояснява Google в блога на проекта.

На практика, клиентите на услугата ще ползват същата инфраструктура, на която разчита и самата Google, уточнява интернет гигантът.

За да получи кредит, стартиращата компания трябва да бъде регистрирана в някой от 50-те бизнес инкубатора и акселератора, с които си сътрудничи Google. На второ място, стартъпът трябва да има финансиране не по-малко от 5 милиона долара и годишни приходи поне 500 хиляди долара.

Коментари по темата: „Google дава по $100 000 кредит на „облачни” стартъпи”

добавете коментар...

  1. Ves

    Да им имам и стартъпа… Ако една компания има приходи от 1/2 мил. $ годишно тя стартъп ли е?

  2. Драгомир

    При годишни приходи поне 500 хиляди долара за какво ти е да теглиш 100 хиляди кредит (които трябва да връщаш с лихва), който при това трябва да използваш за точно една ограничаваща те платформа? Това е по-скоро един маркетингов ход от страна на Google, отколкото някакво предимство. Видя се, че с даването на безплатно не се получава и се промени стратегията.

Коментар