Излезе ръководство за преход от Android към iPhone

Apple дава подробни инструкции за това как потребителите могат да пренесат своите снимки, музика, е-книги и друга информация от Android устройство на iPhone

Apple дава подробни инструкции за това как потребителите могат да пренесат своите снимки, музика, е-книги и друга информация от Android устройство на iPhone

С пускането на нови модели iPhone с уголемен екран Apple вероятно се надява да привлече към своята марка потребители на Android фаблети от Samsung, HTC и други производители.

В потвърждение на този план е излязлото наскоро ръководство за преход от Android към iOS, което е публикувано на сайта на Apple. В него компанията дава подробни инструкции за това как потребителите могат да пренесат своите снимки, музика, е-книги, документи, поща, контакти и календар от Android устройство на iPhone.

Apple отбелязва, че бившите потребители на Android могат да се възползват от услугите iTunes и iCloud за прехвърляне на информация.

Ръководството обаче не разглежда двете операционни системи, а набляга преди всичко на странични инструменти, някои от които може да са със съмнителни качества. Така например, приложението AT&T Mobile Transfer е посочено като едно от най-добрите за прехвърляне на данни между устройства.

Освен това ръководството едва ли ще е полезно по въпроса за пренасяне на приложенията. Apple отбелязва лаконично, че потребителят трябва да намери това приложение, което му харесва, а това означава да го търси ръчно в App Store.

Коментари по темата: „Излезе ръководство за преход от Android към iPhone”

добавете коментар...

  1. :)

    Apple върви по инерция. Дядо Стиви е покойник и няма кой да подкара таратайката, когато спре. Apple на Джобс правеше нови продукти, Apple на Тим Кук копира – по-големи екрани, NFC… ако бяха изчакали малко, можеха да откраднат и “идеята” на моторола за кръгъл часовник, ама те бързат 🙂

  2. :o)

    Виждам само тревожни признаци на зомбираност във феновете и адвокатчета на Яблоко-то 🙂
    Вие като онези с “опорните точки” винаги трябва да намерите някаква скрита “атака” и
    “враг” когато някой коментира пропуканата и жалка маска на “Гуру”-то ви Apple.

    Е приемете , че не всеки които показва слабостите на i-устройствата и тяхното “брандиране” по-точно зомбиране на масите, не е фен на Андроид, нито пък има някаква изгода от това Андроид да е пред iPhone някъде в някакви измислени статийки, статистики и прочие.

    @ (c: – предполагам като цитираш Бюджети за реклама, пропускаш милиардите долари, които всяка година Apple дава за ЛОБИРАНЕ? На това как му викаш – Официален ГЕШЕФТИНГ? Само да те светна това си им е част на бюджета, съвсем на светло и не виждам да се срамуват 🙂

    @ Иван Иванов – да Иване, този индивид си мисли че огромен процент от потребителите на iPhone не използват дори на 1/3 неговите функции. Те са си го взели щото е “ново, яко, лъскаво, модерно, скъпо и другите го имат, та трЯЯ и ЯЗЕ да го имам…”
    Ето ти “Apple buying reasons”.
    Така ще бъде и за Apple часовниците – никаква функционалност ама е ЕПЪЛ БАЦЕ…:)

    и като за финал, не се напрягайте толкова, ясно е че всички извън храма на Епъл не са достойни 😀

  3. Иван Иванов

    @(c: – Съгласен!

    Плюс още нещо:
    =======
    “Това е гениалността на системата и на Стиви Джобс – да накараш хората да купуват нещо
    без да знаят защо и без да имат нужда от функциите му, после правиш почти всяко вдишване платено и си най-голямата капитализирана ИТ компания в света”…
    =======

    Този индивид си мисли, че десетки милиони хора са просто глупави и не разбират и за това си купуват Епъл устройства… Наистина трябва да си много глупав!

  4. (c:

    До :о)

    Като се има предвид откъде тръгва тая дискусия, ти къде искаш да стигне? До любов и разбирателство между народите?

    Няколко роботчета злобеят срещу Apple и после се чудиш защо има контраофанзива.

    Виждам, че и ти взе да обобщаваш безочливостта на Google, прехвърляйки я върху всички други компании (в частност Apple, но не само).

    Радвайте си се на фалшифицираните резултати от тестове и големите, кухи параметърчета на теуефончетата.

    Работата е там, че агресията ви под новини за Apple показва основно злоба и безсилие.

    Да се чуди човек, все едно някой ви кара да ползвате нещо друго.

    Бюджета на Apple за реклама през 2014 е 6.5% от този на Сеймшит, но ще ми разказвате как ние сме били постоянно облъчвани 🙂 Смешници.

  5. :o)

    Очевидно дискусията се превърна в “ЕпълА ми е много по-добър от АндроидА тхи” 🙂
    Подслушването е повсеместно независимо от платформата.
    Въпроса е че феновете на Апле са много чуствителни, ако някой им каже че не са
    “най-най-най-топ” 🙂 Те робуват на един имидж, който е кух и празен.
    Това е гениалността на системата и на Стиви Джобс – да накараш хората да купуват нещо
    без да знаят защо и без да имат нужда от функциите му, после правиш почти всяко вдишване платено и си най-голямата капитализирана ИТ компания в света 🙂

  6. (c:

    До Anonymous:

    Андроид телефоните предлагат “големи чисълца”, не по-добри параметри.

    Единственото в повече им е RAM, наистина. Но, както вече писах, просто им е нужен 😀 И това е знайно за всеки полуграмотен програмист, който има поне малка идея от управление на памет. 🙂

    Не стига, че ги изловиха, че до един лъжат брутално на perf тестовете, ами и продължавате да пишете глупости за величието и параметрите им.

    Торбата с триковете AMD/ATI и nVidia на напълниха още преди десетилетие, сега борците са “пърформънс” са отворили и гребат с шепи. Торбата е пълна с много хитринки, та ще има за години напред.

    Естествено, “независимите компании разработващи тестове” са в играта. Товарят едни сочни сумички от производителите на хардуер, за да изкарват боклуците им супер мощни.

    Станаха направо смешни как един и същи процесор дава разлика от 20-30% според устройството, в което е. Ако беше PC, да кажеш, че я RAM е по-зле, я дънна платка, я нещо друго. Уви, SoC = System-on-a–Chip. RAM, GPU, CPU – всичко е на едно, такава разлика е абсурдна.

    Глупостите от рода “вярвай си, че избираш” са много изтъркани и е напълно очевидно защо ги пишеш:
    Дори на теб ти е пределно ясно, че любимците ти те лъжат безочливо по всички възможни линии, и не ти се иска да излезе, че има някой, който слъгва рядко и по малко.

  7. Иван Иванов

    До палячото който пише на шльокавица… Виждам, че те мързи, вероятно и за това не печелиш достатъчно, за да можеш да притежаваш продукт на Епъл. Ползвам Айфон от много отдавна, имал съм и Самсунг и Сони. Андроид лагва и има повече претенции като ОС, отколкото реално притежава. Предполагам, хората които се интересуват ще се досетят за един скандал от преди известно време, свързан със Самсунг и Галакси телефоните им: говоря за специална част във фирмуера им, която детектва и чийтва бенчмарк програмите… Представяте ли си до каква параноя ги е довело преследването на Епъл… Просто е смешно, но избора си е индивидуален!

  8. Anonymous

    hahha ti vqrvai che sam si “izbirash pylniq dostyp”…. hahah!!!!

    sega heitari meitari SMARTPHONE li e ot tam natatyk vsichko se podslushva. vaprosa ne e ios ili android, a VSICHKO SE SVEJDA CENATA SPRQMO KACHESTVO. taka iphonite tyk sa mnogo nazad poneje samo zaradi imeto si imat visoka cena, dokato android baziranite telefoni predlagat mnogo po-dobri parametri i kachestvo i viziq ot iphone syotvetno vseki bi mogyl da si go pozvoli i nai vajnoto e da mu haresva i vunshiq vid!!!

  9. (c:

    До хахаха-хахото:

    Кое са параметри от преди няколко години, 64-битовия процесор ли? Или 1.5um пиксели на сензора на камерата? О, извинявам се, вие тия неща ги смятате в брой пиксели. Така боклучавите сензори изглеждат по-яки.

    А, сетих се – ART-а е по-як! Има multi–threaded garbage collector, който минава значително по-рядко. Така устройството насича много по-малко! Но, уви, лесно увеличава използваната RAM значително (спокойно стига 3-5 пъти) 😀

    Ето ви още малко храна за размисъл:

    Appe A7 е двуядрен, но всяко ядро има 7 “execution ports”, сравнено със само 3 за всички останали ARM процесори. Пиша го на английски, за да можете лесно да ми проверите твърденията 😀

    Но, вие си знаете ядра, и им се радвате 😀

    Ех, параметраджиите… Поне да знаехте какво седи зад тези числа.

  10. (c:

    Днес взех да разгледам тия супер яки “custom” клавиатури, дето толкова много се гордеят разни андроидаджийчета с тях. От 2012-та година ги били имали …

    Пробвах няколко. Всички работят само и единствено при пълен достъп до мрежата. Иначе са безполезни.

    Ето и цитат от Swiftkey: “We take your privacy very seriously. Your data is protected and safely stored.”

    Това ли ви е великата свобода? Да ви събират паролите и комуникацията под път и над път, без дори да ви информират*? Блажени са вярващите …

    * В iOS потребителят лично трябва да активира пълния достъп, няма как тайно да започнат да събират данни.

    Точно тази свобода не ви я искам, ползвайте си я със здраве.

  11. Хахаха

    То с тези технически характеристики от преди няколко години за къде се пънат. Пълен смях са.

  12. nikito_blend

    до до анонимния. А бе малоумник, ти не знаеш ли например че Amazon Fire Phone е с точно с отворен Андроид. Или CyanogenMod също е отворен Андроид. Като ти е толкова акъла поне не пиши глупости.

  13. до анонимния

    Ами “луди” има много. Въпроса е че не е по джоба им да избягат, колкото и да искат. Какво те ползва, че си с “отворен” android? Такива тъпаци като теб, не осъзнават, че на телефона трябва да се гледа като на инструмент за вадене на пари, а не на имидж. Затова ти е и проблема. Като не можеш да си набавиш имидж, търсиш коствени причини, като “отворен андроид”.

  14. Anonymous

    Кои луд ще избяга от Android за да мине на IOS трябва да има доста простовати хора и такива които незнаят колко затворена е IOS и че си е само за тъпичките американци 😀

  15. добре ве

    жадни са…:)

Коментар