HP намалява цените за цветен печат с до 50%

Нови решения на HP ще помогнат на малките и средни предприятия сами да произвеждат маркетингови материали на достъпни цени, да повишат производителността и по-добре да управляват средите си, съобщиха от компанията.
Принтерите HP Officejet Pro предлагат до 50% по-ниски разходи на цветна страница от тези при цветен лазерен печат. Разширеното портфолио за малки предприятия включва също и нови монохромни лазерни многофункционални устройства с увеличена производителност.
Разработени на основата на HP Scalable Print Technology, моделите HP Officejet Pro възпроизвеждат изображения и текст при скорост на печат от 36 ppm черно и до 35 ppm цветно. Устройствата използват четири самостоятелни, заменими мастилници, като са достъпни и допълнителни мастилници с висок капацитет и за по-високо качество.
Линията HP Officejet Pro включва няколко модела. K5400n Printer с Ethernet свързаност може да се спроделя между пет компютъра, като цената му започва от 149 евро. L7590 All-in-One включва автоматичен двустранен печат, удобно плоско сканиране и мрежов интерфейс и има начална цена 299 евро.
K8600 Printer и K8600dn Printer печатат документи с формат до А3+, като моделът dn с начална цена 399 евро разполага с вградена Ethernet свързаност и предлага автоматичен двустранен печат.
Всички модели са налични на пазарите в Европа, Близкия изток и Африка.
От началото на април до края на есента на 2008 г. ще бъдат пуснати хардуер и консумативи HP Officejet Printing System, на кутията на които ще минава зелена лента. Това се прави с цел да бъдат лесно разпознавани мастилата и хартиите, създадени специално за нуждите на малките и средните предприятия. Мастилата с марката HP Officejet не се размиват от вода и маркери и се предлагат в мастилници с висок капацитет, използването на които намалява средния разход на мастило, посочват от компанията.
HP представи и няколко нови модела монохромни лазерни многофункционални устройства за ежедневните нужди на малки и средни предприятия. HP LaserJet M1120 MFP е най-евтиният лазерен многофункционален принтер на HP, разработен за печат, копиране и сканиране в офиса. Новият патентован сферичен тонер на HP и интелигентната касета предлагат печат на висококонтрастни професионални документи със скорост от 19 ppm, като същевременно спестяват пространство. Началната цена на HP LaserJet M1120 MFP започва от 199 евро.
Нов е и многофункционалният принтер HP LaserJet M1522 MFP, който печата със скорост до 23 ppm и идва със стартова цена 349 евро.

Коментар