Ученик замества Николай Василев за един ден

16-годишният Димитър Димитров, десетокласник във Варненската търговска гимназия „Георги Раковски”, зае за един ден длъжността министър на държавната администрация и административната реформа. Димитров, който замества на поста Николай Василев, е председател на младежката секция на Клуб „Приятели на Европа” – Варна, владее английски и немски език.
Общо 12 ученици се вляха в реалния работен процес на министерството в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”, организирана от „Джуниър Ачийвмънт България”.
По време на първата си пресконференция младият министър осъществи видео връзка с Областната администрация във Варна. В разговора с областния управител за един ден Илияна Павлова, министър Димитров й възложи първата задача – по време на днешното й посещение на летище София и в община Аксаково да следи дали правилно са изписани на латиница върху табелите надписите на населени места, улици и пр.
Министърът подкрепи идеята на своя предшественик Николай Василев администрациите да бъдат задължени да обслужват клиентите и след работно време, ако пред гишето има опашка.
Пред медиите Димитров представи и електронна визитна картичка на Варненската търговска гимназия, изработена от него по подобие на електронната визитка на България, направена от МДААР през 2007 г.

Коментар