Xerox добави функции в цифровата преса iGen3

Xerox добави нови възможности за довършителни операции към най-продуктивната дигитална печатаща система в света – Xerox iGen3. Компанията представи опциите по време на годишна конференция на принт-индустрията в Бостън, Масачузетс.

iGen3 вече е още по-продуктивна, с нововъведения за увеличаване на качеството на изображението и функции за автоматично производство на книги и справочници.
Един от новите инструменти е ICC DeviceLink Profiling, който управлява цвета. С негова помощ клиентите могат да създадат собствени RGB и CMYK профили в реално време, при първоначалните настройки и с използване на in-line спектрофотометри за по-бързо и точно възпроизвеждане на цвета. Спецификациите по ICC са широко използвани в графичната индустрия. ICC DeviceLink Profiling е на разположение във всички iGen3 преси, снабдени с Xerox FreeFlow Print Server 6.0.
Модулът C.P. Bourg Bleed Crease е добавка към C.P. Bourg Document Finisher (BDFx), предлаган за системите Xerox iGen3. Служи за изработката на брошури, подвързани като стандартна тетрадка, с чисто и плътно сгъване, като поддържа широко разнообразие от медии, вкл. и с покрития.
В момента в света са инсталирани повече от 2000 Xerox iGen3 преси, които се използват за маркетингови брошури, фотографски издания, каталози, фактури, формуляри и др. В България първата система Xerox iGen3 беше поръчана от студио за дигитален печат Фреш Дизайн и инсталирана през декември 2007 г. В началото на тази година година “Печатница на БНБ” АД пусна в експлоатация втората у наса дигиталната преса Xerox iGen3 110.

Коментар