Домейнът .website може да стане алтернатива на .com

Домейнът .website става все по-любопитен за онлайн потребителите

Домейнът .website става все по-любопитен за онлайн потребителите

Над 1500 нови gTLD домейн разширения бяха пуснати за регистрация през последната година. До този момент статистиката показва почти 3 милиона регистрации на разнообразни домейн имена с разширения .xyz, .berlin, .club, .website, .guru и др.

България не остана безучастна към новата вълна, като се превърна в една от само 12-те одобрени точки от ICANN, поддържащи инфраструктурата на новите домейн разширения, благодарение на хостинг компанията ICN.Bg, която покри стриктните изисквания на интернет регулатора по отношение на сървърно оборудване, стандартизация на процесите и качество.

Новите домейн разширения набират скорост и все повече навлизат в дигиталното пространство. И докато някои потребители се чувстват объркани при избора си поради голямото многообразие, други се питат ще се превърне ли .website домейна в алтернатива на популярния .com?

Домейнът .website става все по-любопитен за онлайн потребителите поради няколко основни факта:

– асоциативен и лесен за запомняне – .website е изключително логично домейн разширение, което се запомня лесно от потребителите, изписва се с лекота, без възможности за грешка;

– думата .website се произнася почти по един и същ начин на множество езици, което прави домейна като семантично значение близък до милиони потребители;

– поради факта, че разширението тепърва навлиза на пазара, потребителите могат да регистрират уникални и атрактивни домейни, за разлика от вече почти изчерпаните възможности за .com;

– според официалния регистър на домейн разширението .website, то е създадено с основната идея да има глобално влияние и широко разпространение.

Потребителите прекарват часове в сърфиране в различни уебсайтове. Тогава защо да няма и домейн .website? Звучи логично, нали! До момента има почти 14 000 регистрирани домейн имена с разширение .website и броят им расте с всеки изминал ден. От скоро домейн името е налично и на българския пазар от ICN.Bg и отваря нови възможности пред местния онлайн бизнес.

Коментар