Таксита Tesla ще обслужват летището в Амстердам

Високотехнологчни коли Tesla Model S ще обслужват клиентите на летище Шипхол

Високотехнологчни коли Tesla Model S ще обслужват клиентите на летище Скипхол

Ръководството на летището Скипхол в Амстердам планира изграждане на автопарк от 167 електрически таксита. Клиентите на услугата ще се наслаждават на модел Tesla Model S, съобщи GreenTech.bg.

Избраните електрически коли на Tesla са луксозни, тихи и по-високотехнологични от всяко друго такси. Тези 167 Model S ще се управляват от две таксиметрови компании, които вече функционират към летището – Bios Group и BBF-Schiphol (съответно 71 и 96 коли).

Достъпни в два цвята, бяло или тъмно-синьо, колите ще са от модификацията S60kW, която предлага 390 км пробег. Цената на сделката надвишава 11 милиона евро – 167 коли по 66200 евро.

За да се подобри пробегът, автомобилите са настроени така, че ускоряването е малко по-бавно, а максималната скорост е ограничена до 130 км/ч.

Що се отнася до зареждането, от летището не разкриват детайли, но двете компании навярно имат идея за това как ще става зареждането, освен ако Елън Мъск не им е обещал Supercharger. С тази технология колите се зареждат на 80% за 40 минути и на 100% за 75 минути – достaтъчно, за да могат водачите да обядват през това време.

Коментари по темата: „Таксита Tesla ще обслужват летището в Амстердам”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Какъв “Шипхол” бе хора… Летището произнесено на холандски има по-скоро звученето “Скипуул”!

Коментар